– Det er en av våre svakheter

Emre Can sier rødtrøyene må finne ut hvorfor de ofte spiller med «et lavere gir» enn det de har inne.

I Augsburg stilte Liverpool med de samme elleve som latterliggjorde Aston Villa på bortebane, men det var lite i den målløse affæren som minnet om 6–0 fire dager tidligere.

– Vi var ikke på vårt beste, og vi vet vi må prestere mye bedre neste torsdag, sier Can til Det tyske fotballforbundet (DFB) sine nettsider.

Ikke overrasket

22-åringen, som hadde vunnet begge sine kamper mot Augsburg før han dro til England, var på banen gjennom samfulle minutter, og mener bestemt at Liverpool-spillerne ikke undervurderte laget som kjemper mot nedrykk i Bundesliga.

– Jeg var i hvert fall ikke overrasket over den gode fotballen de spilte. Vi kjente til styrkene deres inn mot kampen. De har et bra lag, og det viste de helt klart nå, forteller Can.

Liverpool har bare vunnet fire av 14 kamper i 2016. Før kampen sa Jürgen Klopp at de enorme skadeproblemene hadde sin del av skylda for variable resultater i vinter, men at det nå så bedre ut. Can sier Liverpool må finne rytmen.

– Ikke et dårlig resultat

– Man kan nok si at det er en av våre svakheter, at vi ikke har vært i stand til å prestere hundre prosent ofte nok. Vi må finne ut hvordan vi kan være mer stabile. Vi vet at vi har noen flere gir inne, og at vi er et bra lag så fort vi kommer inn i dem.

Les også: Klopps reaksjoner etter kampen

– Vi er litt skuffet, for å være ærlig, fordi vi ikke nådde opp til potensialet vårt, og vi vet vi kan gjøre det bedre. Men resultatet er ikke altfor dårlig, sett fra vårt perspektiv. Det kunne helt klart ha vært verre, sier Can, som gjentar at prestasjonen «uansett ikke var god nok».

Nå har Liverpool spillefri til returoppgjøret mot Augsburg, før Manchester City venter i ligacupfinalen påfølgende søndag.

– Har tatt noen steg

På spørsmål om hvordan Can, som har spilt 25 av de 31 kampene under Klopp, trives med landsmannen som manager, svarer den anvendelige midtbanemannen at han liker det «veldig godt».

– Han er en strålende manager og glimrende fyr. Vi kommer godt overens med hverandre. Jeg har spilt mye under ham, og han forventer helt klart mye av meg. Jeg vet jeg fortsatt må forbedre meg, og jeg føler at jeg allerede har tatt noen steg under Klopp, men det er fortsatt en lang vei å gå.

Les også: Avisrunden: Er glasset halvt fullt eller halvt tomt?