– Dette er en drømmetrekning

Borussia Dortmund og Jürgen Klopp gleder seg til å spille to Europaliga-kamper mot hverandre.

– Jeg er veldig fornøyd, forteller Klopp til Liverpools nettsider etter å ha sett utfallet.

Det var knapt noen overraskelse da kulene til Liverpool og Dortmund lå sist igjen i bollen under trekningen i Nyon fredag ettermiddag. Det betyr nemlig at Klopp møter sin tidligere arbeidsgiver to ganger neste måned, og først går turen til Westfalenstadion i Tyskland.

– Nå kommer Jürgen Klopp tilbake med Liverpool, og det kommer helt klart til å bli spesielt, sier styreformann og administrerende direktør i Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, til egne nettsider.

– Man må slå de beste

Tyskerne lekte seg til overlegne 5–1 sammenlagt over Tottenham i åttedelsfinalen, og Klopp sa etter avansementet på Old Trafford at han gjerne ville unngå «det sterkeste laget som gjenstår» i neste runde. Manageren hadde fått meldinger fra Dortmund om at de håpet på Liverpool i finalen i mai.

Saken fortsetter under.


VANT I LONDON: Dortmund herjet med Tottenham, og seiret i begge kampene. (Video: TV 2)

– I går spurte jeg om hvorfor jeg skulle ønske det sterkeste laget i turneringen, men ønsker du å vinne Europaligaen, og du befinner deg i kvartfinalen, må du slå de beste lagene. Det er bedre å møte dem i to ganger enn bare én, sier Klopp.

• Se video: Sammendrag fra Old Trafford

– Vi var ganske sikre på at vi skulle få møte de røde en eller annen gang i denne turneringen, og vi ser frem til to ekstremt attraktive europacup-kamper, fortsetter Watzke, som får støtte av Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc.

– Det er en enorm utfordring som ligger foran oss, noe vi gleder oss til. Dette er en drømmetekning for fansen vår, i tillegg til tysk og engelsk media, forteller Zorc.

Godt likt i Dortmund

Klopp, som var Dortmunds manager til han ga seg etter forrige sesong, vant blant annet Bundesliga to ganger på rad og nådde finalen i Champions League som sjef for de gule og sorte. Selv om den siste sesongen med Klopp var en nedtur, er 48-åringen fortsatt merkverdig godt likt av Dortmund-fansen.

Saken fortsetter under.

Mannen som tok over roret, Thomas Tuchel, sier Dortmund er glad for utfallet fordi de får møte et bra fotballag.

– Vi ønsker å måle oss selv mot de beste, og igjen møter vi en god motstander. For alle fotballsupportere er dette en drømmetrekning. For oss er dette en stor utfordring. Vi må ha to gode opptredener for å avansere, og ser frem til de to kampene på toppnivå, forteller klubbens hovedtrener.

Klopp gleder seg

Første kamp spilles i Tyskland torsdag 7. april, mens returen på Anfield har avspark 14. april, nøyaktig én uke senere. Liverpool møter Stoke hjemme mellom oppgjørene, mens Dortmund har derbyet mot Schalke samme helg.

Les også: Dette sa Klopp til pressen i dag

– Jeg er veldig glad for å kunne introdusere mitt nye lag for Dortmund. Jeg er veldig glad for å kunne vise guttene det fantastiske stadionet og en herlig by. Dette er en fortelling bare fotballen kan skrive. Vi er alle fornøyde, fastslår Klopp.

Saken fortsetter under.

Liverpool-manageren erkjenner at han vanligvis ikke besøker tidligere klubber så ofte som andre, fordi han «ikke vil forstyrre». Det var først etter at han hadde forlatt Dortmund i sommer, da etter å ha vært syv år i klubben, at han dro tilbake til Mainz' hjemmearena uten noen plikter. Der hadde han tidligere tilbrakt 18 år som spiller og manager.

Misliker «hypen» rundt seg selv

– Jeg har et liknende problem i Dortmund, for å være ærlig. Jeg har fortsatt tre sesongkort, men sønnen min bruker dem og er veldig ofte på stadion – når han ikke befinner seg i Liverpool, selvfølgelig. Så jeg gleder meg til å dra dit. Jeg elsket det stedet, og noen av de beste tingene i livet mitt skjedde der, så jeg gleder meg selvfølgelig til det.

– Men på den annen side hater jeg hypen rundt meg i disse kampene. Jeg vet om businessen og alle omstendighetene, det er klart, men jeg liker det ikke, for å være ærlig. Jeg skal gjøre det jeg må, og så får vi se, forteller Klopp.

Dobbeltmøtet med storklubben fra Tyskland følger opp to svært intense og innholdsrike kamper mot erkerivalen Manchester United. At det fortsatt «bare» handler om kvartfinalen, mener Klopp vitner om at Europaligaen er bedre enn mange har ment.

Saken fortsetter under.

– To av de største klubbene i verden møter hverandre i Europaligaen, så alle som for noen måneder siden kanskje ikke trodde at dette var en særlig interessant turnering, har forhåpentlig skiftet mening de siste ukene, sier han.

– Fotball på sitt beste

– Å dra til Dortmund og spille i Dortmund, er noe av det beste man kan gjøre i fotballen. Og så ser alle sammen 100 prosent frem til å komme til Anfield. Det er fotball på sitt beste, og det er slik det bør være. Alle gleder seg til dette.

Les også: Fem spillere i fare i Europaligaen

– Dortmund er et veldig sterkt lag i Tyskland, og de ville nok blitt mestere i de fleste andre ligaer i verden dette året. I Tyskland har de imidlertid et problem ved at Bayern München er i samme liga! Men de er bare fem poeng bak, og de kan fortsatt vinne. De er en skikkelig sterk motstander. Men vi er heller ikke så ille, sier Klopp, og legger til:

– Alle vet at våre beste kamper har kommet mot skikkelig gode lag, så vi vet hvordan vi skal spille, vi vet hvordan vi skal håndtere det, og vi vet veldig mye om Dortmund-spillerne. Ikke alle, men 98 prosent. Så det er åpent, og dette er to kamper jeg tror hele verden vil se på.