– Dette er grunnlaget for suksess i fremtiden

Hele klubben føler at den er på riktig vei, ifølge Jürgen Klopp. Nå skal han bygge videre.

Allerede har den karismatiske tyskeren ledet Liverpool til to finaler. Supporterne ha fått troen igjen. Stemningen på Melwood og i klubbkontorene i Chapel Street er bedre enn på lenge.

Og i kveld kan de røde vinne sin første europacuptittel på elleve år. Liverpool er faktisk den eneste ikke-spanske klubben av de fire finalistene i Europaligaen og Champions League denne sesongen.

– Man kan se det på banen

Klopp sier til Liverpool Echo at det fundamentale grunnlaget nå er satt for å ta nye skritt neste sesong – uavhengig av kveldens finaleresultat på den sveitsiske stadion St. Jakob-Park.

– Det jeg kan si etter sju eller åtte måneder her, er at hele klubben føler den er på god vei. Man kan se det på banen. Vi ønsker å ta alt mulig. Vi kjemper for alt mulig. Men det handler ikke om å være her eller der neste år. Vi føler vi er på riktig vei.

Saken fortsetter under.

– Vi har opplevd utrolige øyeblikk i perioden jeg har vært her. Min mening er at dette er grunnlaget for suksess i fremtiden. Uansett når den kommer. Jeg kan ikke si at det er «nå» eller «nå», for andre ting skjer rundt oss, forklarer manageren.

Før det kommende overgangsvinduet, som formelt åpner 1. juli, har det knapt vært en spiller som ikke er blitt linket til Anfield-klubben. De heteste spekulasjonene omhandler VM-vinner Mario Götze, Mainz-keeper Loris Karius og polske Piotr Zielinski.

– Henter en spiller kun fordi vi tror han passer

Klopp påpeker at deltakelse i Champions League ikke betyr noe når de røde speider etter nye soldater. Den svake ligaplasseringen gjør at Liverpool må slå Sevilla i kveld for å spille utenfor landegrensene neste sesong.

Les også: Can håper Götze velger Anfield

– Vi vil forhåpentlig aldri snakke om pengene rundt en signering. Ikke fordi det ikke er et stort tall eller noe, men fordi vi henter en spiller hvis vi tror han passer det vi trenger, ikke fordi han er dyr eller billig, fortsetter Klopp.

– Ingen har fortalt meg at det vil ha en effekt på noe å ikke være med i Champions League. Hvis man ikke er i Europa i det hele tatt, så trenger man kanskje færre spillere, men det er ikke noe å tenke på nå.

Ifølge Liverpool Echo kan Götze koste omkring 20 millioner pund fra Bayern München, mens målvakten Karius, som spiller for Mainz der Klopp både har spilt og vært manager, er prissatt til 4,7 millioner pund. Han skal ifølge ryktene bidra med konkurranse for Simon Mignolet om plassen mellom stengene.

Foreløpig ingen Zielinski-avtale

Klubben avkrefter ifølge lokalavisen påstander om at det allerede ligger en avtale klar for Zielinski, som har tilbrakt sesongen på lån i Empoli fra Udinese, og som har over et dusin A-landskamper på midtbanen til Polen.

Les også: – Watford signerer Sinclair i sommer

Fra før er Liverpool blitt enige med stopperen Joël Matip fra Schalke 04 og det serbiske talentet Marko Grujic fra Røde Stjerne Beograd.