– En fantastisk sesong for akademiet

Michael Beale kan ikke huske sesonger der flere akademispillere har fått så mange sjanser på førstelaget.

– Det har virkelig vært en fantastisk sesong for akademiet siden Jürgen Klopp har gitt så mange av ungguttene en sjanse. Jeg tror det er 12 akademispillere som har fått førstelagserfaring denne sesongen. Jeg er usikker på om vi har hatt noe bedre år når det kommer til at akademispillere får sjansen på førstelaget, sier U21-sjef Michael Beale til Liverpoolfc.com.

– Jeg synes definitivt at vi viser en vilje til å utvikle unge spillere, og med Jürgen har vi en manager som ikke er redd for å spille med dem. Jeg synes også spillerne har gitt ham noen veldig gode forestillinger og har vist at de utvikler seg, sier han.

De som debuterte

Totalt har Brendan Rodgers og Jürgen Klopp benyttet 39 spillere denne sesongen.

De spillerne som har fått sin førstelagsdebut denne sesongen, som har bakgrunn fra akademiet, er disse spillerne. 

Cameron Brannagan fikk sin debut 17. september mot Bordeaux, og har tilsammen spilt 5 kamper fra start og 4 som innbytter denne sesongen.

Kevin Stewart debuterte i 2-2-kampen mot Exeter 8. januar, og har tilsammen spilt 10 kamper fra start og en som innbytter.

Ryan Kent debuterte i samme kamp som Stewart. Det er også hans eneste kamp for førstelaget denne sesongen.

Sheyi Ojo fikk i likhet med flere andre sin førstelagsdebut mot Exeter i januar. Han har spilt mye mot slutten av sesongen, og står med fem kamper fra start og seks som innbytter. Ett mål har han også og hele fire assist i Premier League!

Danny Ward returnerte fra et suksessfult låneopphold i Aberdeen, og fikk sin etterlengtede debut mot Bournemouth 17. april. Han står med to ligakamper.

Connor Randall fikk sin debut 28. oktober mot Bournemouth. Backen har spilt seks kamper fra start og kommet inn i en kamp denne sesongen.

Joe Maguire er en annen spiller som debuterte mot Exeter, da han kom inn etter 77 minutter. Det var også de eneste minuttene unggutten har fått på førstelaget så langt.

Pedro Chirivella fikk debuten mot Bordeaux 17. september. Gutten som blir 19 på mandag, har spilt to kamper fra start og hatt tre innbytter denne sesongen.

Tiago Ilori har for det meste vært lånt ut siden han kom til klubben, og ikke vært så mye på akademiet, men han fikk også sin debut 8. januar. Tre kamper ble det tilsammen på han.  

Den siste spilleren som fikk sin førstelagsdebut var Sergi Canos, som har gjort det veldig bra under sitt låneopphold i Brentford denne sesongen. Han fikk sine første minutter med førstelagsfotball da han kom inn mot West Bromwich 15. mai.  

Nye sjanser

Men det er også flere spillere som riktignok har fått sin debut tidligere, men som har fått flere sjanser denne sesongen.

Joao Teixeira  debuterte i 2014, men har denne sesongen spilt fem kamper fra start og har hatt to innbytter. Han scoret en gang mot Exeter.

Jordan Rossiter, som neste år blir å finne i Rangers, fikk sin ligadebut mot Arsenal i starten av denne sesongen, og har spilt to kamper fra start og to som innbytter denne sesongen.

Brad Smith debuterte i desember 2013, men hadde ikke spilt kamper siden han kom inn mot Chelsea den gangen, før han fikk 8 kamper fra start og tre som innbytter denne sesongen. Ett mål fikk han også mot Exeter.

Jerome Sinclair, som nå har signert for Watford, fikk sin førstelagsdebut i september 2012. Han fikk denne sesongen en kamp som innbytter og en fra start, og scoret også ett mål mot Exeter.  

LES TORBJØRN FLATINS VURDERING AV UNGGUTTENE HER