– En uke med to finaler

Lucas Leiva mener Liverpool denne uka vil spille to finaler på fire dager. Han gjør det klart at begge kampene har topp prioritet.

Liverpool går inn i en uke som på mange måter kan definere sesongen, med returoppgjør mot Augsburg i Europa League på torsdag, og ligacupfinale mot Manchester City på søndag.

– Det er slik det er i livet som fotballspiller, hver tredje eller fjerde dag er det en storkamp. Selvsagt er det en stor finale på søndag, men det er også en annen finale for oss på torsdag, sier Lucas til Liverpoolfc.com.

Det endte 0-0 i den første kampen på WWK Arena, noe som er et godt utgangspunkt foran hjemmekampen på Anfield.

– Vi hadde ikke vår beste kamp der, og jeg tror alle er enig om det. Men med det resultatet har vi alt i våre egne hender. Det er alltid bra når man ikke slipper inn mål borte.

Kan ikke henge seg opp i bortemål

– Vi må gå løs på kampen med selvtillit og forhåpentligvis går vi videre til nestene runde for vi ønsker å være utfordrere i denne turneringen, sier Lucas.

Han sier det er viktig å ikke henge seg for mye opp i at et baklengsmål på Anfield kan få store konsekvenser.

–Vi må selvsagt være forsiktige, men jeg tror ikke vi skal ha for mye fokus på det. Det er en positiv faktor for dem om de scorer, men hvis vi vinner kampen er vi videre.

– Vi må gå løs på kampen som en finale - fordi det er en finale - og med vår kvalitet bør vi klare å gå videre, sier han. 

LES OGSÅ: Lucas nær to kampers karantene