– Godt for selvtilliten

Jordon Ibes første Premier League-mål sørget for at Liverpool ikke tapte for West Bromwich.

Det var en glimrende soloscoring som konkluderte ligasesongen for de røde. Etter å ha havnet under på The Hawthorns, tok Ibe, som har slitt med formen og blitt kritisert denne sesongen, ansvar på høyrekanten.

På en pasning fra Jon Flanagan fintet Ibe vekk oppasseren og satte umiddelbart fart mot mål fra midtbanen. I høyt tempo var ingen i nærheten av å ta ham igjen, og Ibe skar etter hvert inn i banen og dunket ballen bestemt fordi Ben Foster med venstrefoten.

– Det var en god pasning fra Flanno. Linken mellom oss har vært bra. Etter å ha passert backen, var jeg heldig nok til å komme innover og få skutt. Det var godt å få en scoring for laget, sier Ibe til klubbens nettsider.

Fulltrefferen var 20-åringens første siden han ble matchvinner i ligacupen mot Stoke på Britannia. Den hurtige, robuste kantspilleren har slitt med både formen og spilletiden de siste månedene, og kun tegnet seg for to assists siden januar – mot Exeter og Bournemouth.

– Har jobbet med dette

Ibe legger ikke skjul på at scoringen mot West Bromwich, som er et resultat av arbeidet på Melwood, gir ham en bedre følelse.

– Jeg har prøvd å jobbe med disse tingene på trening, og har sett mye på andre spillere. Dette gjør godt for selvtilliten, sier han.

Alle de fire målene til Ibe for Liverpool har kommet denne sesongen. Den første kom i Europaliga-kampen mot Rubin Kazan borte i november, der han ble kåret til lagets beste av Liverpool.no, før han markerte seg med scoring og assist i storseieren over Southampton i ligacupen.

Vil «slå tilbake» neste sesong

Han beskriver at det har vært mange opp- og nedturer denne sesongen, men tror på et løft under Jürgen Klopp etter sommerferien.

– Det er fortsatt en læringskurve for min del. Jeg kan forhåpentlig slå tilbake og gjøre det bedre enn denne sesongen i den neste. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt og håpe at det stemmer for meg med hardt arbeid sammen med denne manageren.

Ibe har totalt 58 kamper for de røde, og 41 av dem er kommet det siste året. Han spilte i 27 av 38 ligakamper denne sesongen.

Les også: Canós i skyene etter debuten