– Ingen av lagene har en fordel

Sevilla jakter på sin tredje strake Europaliga-triumf, men Jürgen Klopp frykter ikke erfaringen.

Den spanske klubben kan skrive historie ved å vinne turneringen, tidligere kjent som UEFA-cupen, tre ganger på rad. Likevel er de to foregående finaleseirene irrelevante for onsdagens batalje i Basel, mener Liverpools manager.

– Dersom du vant det i fjor, hva betyr det? Hvis du vant det for to år siden, hva betyr det da? Faktisk ingenting, så dette er bare en ny kamp, sier Klopp til klubbens nettsider før finalen.

For omtrent et år siden jublet Sevilla etter å ha vunnet en femmålsthriller mot ukrainske Dnipro på Nasjonalstadion i Warszawa. Det fulgte opp året hvor spanjolene, med Alberto Moreno på venstreback, senket Benfica på straffer etter en målløs kamp.

– Ikke vi som møtte dem i fjor

– De er ganske erfarne og kommer til å være klare. Det er det ingen tvil om. Når du har erfaring, betyr det ikke at du har en fordel. Det er bare en del av alle faktorene rundt kampen, og under kampen må man styre eller finne løsninger. Det er ingen fordeler til noen av lagene, fortsetter Klopp.

– Vi møtte dem ikke i finalen i fjor, vi møtte dem ikke for to år siden, så det er den første gangen de spiller mot oss. Så det er vår største ”fordel”, for vi mener vi er ganske annerledes enn alle de andre lagene for øyeblikket. Det skal vi prøve å utnytte, legger han til.

Manageren legger ikke skjul på at analyseteamet like godt kunne sluttet å se på Sevilla-kampene for to uker siden fordi de har spart finaleelleveren siden de senket Shakhtar Donetsk i semifinalen.

De møter imidlertid Luis Suárez og Barcelona til finale i den spanske cupen Copa del Rey kommende søndag kveld.

– Det vi vet, er at de har enda en kamp etter denne. De har en stor finale igjen. De har to finaler, og det er en stor forskjell. De brydde seg ikke om sine to siste ligakamper; det er en stor forskjell fra vårt program.

– Ikke noe annet enn finalen å tenke på

Liverpool fullførte Premier League-sesongen med et rent «reservelag» mot West Bromwich, der Jordan Henderson fikk sitt comeback etter pause. Nå er Sevilla-møtet lagets siste konkurransekamp før sesongoppkjøringen i sommer.

– Det er ingenting annet å tenke på. Fokus er en veldig viktig del av forberedelsene, og denne gangen er det ganske enkelt å være fokusert. Det er den største forskjellen sammenliknet med alle de andre kampene vi har hatt frem til nå, selv med semifinalen eller kvartfinalen.

– Det er en stor forskjell. Det er derfor vi dro til Basel på mandag. Vi har ikke noe annet å gjøre, for å være ærlig. Det er ikke noe som er mer viktig for øyeblikket. Det handler ikke om å øke presset, det handler om å få den riktige atmosfæren. Jeg vet at alle gutta ser veldig frem til kampen og er glade for denne muligheten.

Tyskeren, som opplevde tap i sin første finale med Liverpool, da mot Manchester City på Wembley, gleder seg også til oppgjøret i Sveits, men rekker ikke å nyte finaleplassen før dommeren blåser i gang kampen.

Les også: «Alt eller ingenting i Basel»

– Jeg har ikke nok ord til å beskrive dette, for å være ærlig. Det er selvfølgelig er rar følelse. Jeg gleder meg veldig, men jeg vet det blir hardt arbeid. Det kommer til å være press og mange ting rundt kampen, og det er veldig viktig at vi håndterer dette nær perfekt. Det er det jeg tenker på. Jeg er ikke i en posisjon hvor jeg kan nye hvert sekund frem til finalen, sier Klopp.

– Må tro for å vinne

– Det er som det er for en manager akkurat nå. I en ideell verden ville jeg funnet de riktige ordene. Men jeg er ganske sikker på at ting vil stemme, med alt vi gjør frem til da. Og da er det opp til spillerne.

– Det blir en strålende kamp. Dette er en stor mulighet, legger Liverpool-manageren til.

Da Klopp ble ansatt i oktober, var noe av det første han sa til fansen at han ville gjøre tvilere til troende.

– Problemet med tro er at man ikke kan være helt sikker. Det er sånn det er. Men etter min mening er troen på våre styrker, troen på kvalitet, troen på alle de tingene rundt dette laget, den eneste mulighet til å vinne denne cupen.

– I fotball er alltid problemet at det er et annet lag med det samme målet. Men vi vet jo det, så det er ikke er reelt problem. Troen på våre styrker vil være hundre prosent før kampen, helt klart.