– Jeg er stolt av guttene

Den eminente avslutningen til Philippe Coutinho på Old Trafford tok Jürgen Klopp på senga.

– Det var den mest uforventede tingen man kunne gjort i den situasjonen, sier tyskeren til BT Sport etter å ha blitt den første Liverpool-manageren siden Graeme Souness i 1991 som unngikk tap i sin første kamp på Manchester Uniteds hjemmebane.

Coutinho ga Liverpool en drømmeavslutning på første omgang da han på karakteristisk vis passerte Guillermo Varela på vei inn i boksen og lobbet ballen frekt over David de Gea.

– Liverpool mot de Gea

I forkant hadde sisteskansen igjen vist seg frem med noen ypperlige redninger, noe som imponerte Liverpools manager. Hjemmelaget ledet 1–0 etter en straffescoring av Anthony Martial.

Saken fortsetter under.

– Det var en intens kamp. De forsøkte å spille skikkelig offensivt; vi hadde våre sjanser. Manchester United spilte bra, men med våre sjanser var det mer Liverpool mot de Gea. Det han gjorde, var nok en gang utrolig, sier Klopp.

Les også: Spillerbørs: Liverpools Picasso

– Dette var ikke den største sjansen vi hadde, men vi scoret. Det var en uvirkelig situasjon med Coutinho, legger 48-åringen til, og skryter samtidig av arbeidet spillerne la ned i minuttene før sidebyttet.

– Det var briljant

– Han hadde en annen offensiv situasjon hvor førsteberøringen ikke var så bra, og han er fortsatt en ung gutt som skal lære, men man kunne se i ansiktet hans at han tenkte på det. Og så var han så rolig i den situasjonen, det var briljant. Jeg tenkte «hva skal du gjøre nå?», og så «ja, det var kanskje den beste idéen», forklarer Klopp med et bredt smil.

– Det var den perfekte scoringen, sier han under pressekonferansen like etter.

Saken fortsetter under.

Klopp var i likhet med sist uke også godt fornøyd med atmosfæren på tribunene. Liverpool hadde drøyt tre tusen fremmøtte i den svært høylytte bortesvingen, og Klopp sier man «kunne se og føle stemningen igjen».

Les også: Henderson tatt ut grunnet sykdom

Storfornøyd med stopperne

Manageren mener kampen forandret seg etter utlikningen. Dejan Lovren, som fortalte at spillerne ble roligere av bortemålet, får skryt for jobben han gjorde med Mamadou Sakho i midtforsvaret. Duoen hamret unna det som kom, og Manchester Uniteds jakt på ny scoring endte uten napp.

– Mama var skikkelig god. Dejan Lovren og Mamadou Sakho var ikke så ille, for å være ærlig, og de gjorde en god jobb i alle mulige involveringer, sier en tydelig fornøyd Klopp, som påpeker hvor gode duoen var til å «finne løsninger» i vanskelige situasjoner.

Saken fortsetter under.

Tidligere Liverpool-forsvarer Jamie Carragher gir også honnør til de to sentralt i backrekken. «Fortsett på den måten, og så kan de spare Klopp for noen pund i sommer», tvitrer scouseren.

– Det er ikke spesielt enkelt. Vi gjorde det bra her. Vi må ta kampen for det den er. Vi kan ikke si at «vi kunne selvfølgelig spilt bedre», «vi kunne spilt roligere» og så videre. Ja, det er kanskje sant, men å gå ut og stå oppreist som en mann, var ikke enkelt, så jeg er ganske stolt av guttene, sier Klopp.

– Dortmund håper på Liverpool i finalen

Nå venter trekningen for kvartfinalene, noe som skjer i Nyon allerede fredag. Liverpools manager sier det «bare er gode lag igjen i dette racet» etter å ha sett de øvrige resultatene.

Les også: Disse kan Liverpool møte i kvarten

I kvartfinalen kan de røde blant annet møte Borussia Dortmund, som knuste Tottenham 5–1 sammenlagt. Klopp sier tyskerne håper å møte Liverpool i finalen på St. Jakob-Park i mai.

– Jeg har selvfølgelig kontakt med mine Dortmund-venner, og de håper alle å få spille mot oss, men i Basel. Jeg er ikke helt sikker på om vi kommer dit, men hvis det skjer, hadde det ikke vært så ille, sier Klopp.