– Jeg kom hit for å vinne pokaler

James Milner starter trolig som kaptein når de røde kan vinne sin første europacuptittel på elleve år.

Den rutinerte engelskmannen valgte å forlate Manchester City til fordel for Liverpool fordi han ønsket mer spilletid på veien mot titler. Da de lyseblå vant ligaen på målstreken foran merseysiderne, startet Milner bare en håndfull kamper.

– Og jeg var ikke med i kampen hvor vi faktisk vant den. Det som gikk inn på meg, var da vi hadde vunnet troféet, og manageren sa at han «burde brukt meg», noe han aldri gjorde, forteller Liverpools visekaptein til pressen i Sveits.

– Jeg syntes det var ganske poengløst. Jeg vet ikke hva man kan bruke det til. Det var kanskje det som gjorde mest vondt, men jeg kommer ikke til å fortelle hvem det var, legger han til.

Ønsker å bli husket for det han har vunnet

Nå kan Milner få sjansen til å selv løfte en pokal over hodet. Selv om Jordan Henderson er skadefri, ventes det at Milner starter som kaptein på bekostning av 25-åringen i Europaliga-finalen.

– Da jeg kom hit, var det fordi jeg tenkte jeg hadde en mulighet til å vinne troféer, selv om folk trodde det ville være mer av det i City, sier Milner.

– En stor grunn til at jeg kom, var for å spille mer fotball og ikke ha noe å angre på etter karrieren, men få mer ut av den. Jeg er 30 år, og selv om det ikke er gammelt, heller det nok mot slutten av karrieren min.

Les også: Klopp: – Ville vært en perfekt avslutning

– Jeg ønsker å spille så mye som mulig og se tilbake og tenke at jeg ikke hadde noe til overs, at ingen kamper ble kastet bort. Man ønsker å bli husket for hva man har vunnet og hva slags type spiller man er.