– Kan øke sulten for flere pokaler

Simon Mignolet tror rød Wembley-jubel søndag kan fungere som en katalysator for Liverpool.

– Det gir alle et selvtillitsboost når man vinner sitt første trofé på lang tid, sier keeperen til Sky Sports.

Om fire dager får Liverpool muligheten til å sikre seg sin første pokal siden Cardiff ble slått på straffer i ligacupfinalen i 2012. Mignolet håper en eventuell triumf i hovedstaden merkes på lang sikt for Jürgen Klopps mannskap.

– Blir veldig vanskelig

– Ikke bare for manageren, men for klubben, for fansen, for alle sammen. Jeg husker Chelsea for noen år siden. Det var ligacupen de vant, og etter det klarte de å ta mange troféer, sier Mignolet.

Les også: Fokuserer først på Augsburg

London-klubben vant sitt første trofé under José Mourinho mot nettopp Liverpool i ligacupfinalen for elleve år siden. Nå er det Manchester City som venter på motsatt banehalvdel for de røde.

– For denne unge spillergruppa kan det være noe som faktisk øker sulten for pokaler. La oss håpe vi kan gjøre det. Det blir veldig vanskelig, men vi skal gjøre vårt beste og forhåpentlig ta troféet, legger Mignolet til.

Alltid klar for straffer

Liverpool-keeperen forteller at han alltid forbereder seg på samme måte før en kamp, selv om det er en finale hvor straffekonkurranse er et mulig utfall. Allerede har rødtrøyene kommet igjennom to straffekonkurranser i turneringen denne sesongen.

– I hver kamp kan det bli tatt straffespark, og du forbereder deg alltid på samme måte. Det skjer ikke bare når en straffekonkurranse dukker opp. Man analyserer lagene, og vi har selvsagt mye informasjon her fra analyseteamet og trenerapparatet, noe som vil hjelpe.

Les også: Coutinho: – Å vinne vil bety mye

– Du vet hva du må gjøre. Man velger et hjørne, men det handler om kvaliteten til skytteren. Hvis de slår et bra straffespark, blir det alltid veldig vanskelig å redde, forklarer Mignolet.

– Blir en helt annen kamp

Sisteskansen forventer et annet City-lag enn det som tapte 1–4 for Liverpool på Etihad i november.

– Vi var veldig gode den dagen, vi scoret i tillegg noen herlige mål på strålende tidspunkter, og vi ga ikke mye vekk. Med kvaliteten vi har i laget, er det absolutt mulig hver uke, men alle kamper er helt forskjellige, sier han.

– Manchester City vet hva vi kan gjøre, og de kommer til å stille annerledes enn de gjorde i det oppgjøret. Vi vet det kommer til å være en helt annen kamp på Wembley. Vi må fokusere på oss selv og vår opptreden. Vi må sørge for å ikke la anledningen knekke oss.

Les også: Lucas: – En uke med to finaler