– Kjøpene har hindret utviklingen

Liverpool-legenden Phil Thompson mener klubben har gjort avgjørende feil i de siste to transfervinduene. Han ber om mer kvalitet og høyere lønninger.

Liverpool hentet inn sju spillere i fjor sommer, og ni sommeren før om man tar med Javier Manquillo som kom på lån. Liverpool-legenden Phil Thompson mener så omfattende forandringer er mer til skade enn nytte for klubben.  

– Vi brukte store pengesummer i sommer, men å kjøpe så mange spillere hjalp oss ikke. Det hindret oss. Jeg ville heller brukt hele overgangsbudsjettet på tre toppspillere. Vi trenger å få noe stjernekvalitet til denne troppen, sier han til The Mirror.

Noen vil kanskje hevde at mengden spillere har hatt en betydning med den skadekrisen Liverpool har vært i denne sesongen, men den tidligere spilleren og manageren mener auansett at kvalitet er det viktigste Liverpool trenger nå.

Saken fortsetter under bildet. 

Må bli lønnsvinnere igjen

At Liverpool de siste årene også har gått glipp av noen storsigneringer mener Thompson handler mye om lønnsstrukturen.

– Vi kommer til kort når det kommer til lønninger. Det blir vanskeligere å friste spillere til Liverpool. De ønsker alle å gå til London, selv Manchester-klubbene har problemer. Vi må begynne å betale topplønninger igjen.

– Vi får kanskje ikke Champions League fotball igjen neste sesong, så vi må tilby folk noe annet for at de skal komme til oss.

Ville gamblet på Austin

Selv om Thompson mener sommerhandelen var svak, synes han også Liverpool skulle sikret seg Charlie Austin i dette vinduet. Den tidligere QPR-spilleren havnet isteden i Southampton for 4 millioner pund.

– Bortsett fra Christian Benteke har vi ikke noen typiske spisser. De prøvde å fylle det tomrommet med Alex Teixeira, men det kommer ikke til å skje før til sommeren. De skulle signert Charlie Austin. For den prisen Southampton betalte var det verdt å gamble på, og han er Liverpool-fan, sier han.

Det gjenstår tre dager til vintervinduet stenger ved midnatt natt til tirsdag, og det begynner å haste å få på plass eventuelt nye spillere. 

Få SMS-varsel om overgangene.

LES OGSÅ: – Vi er ikke her for å kaste penger ut av vinduet