– Må være organisert, modig og tålmodig

Jürgen Klopp har holdt sin pressekonferanse foran finalen

Det er bare litt over et døgn til Liverpools andre finale under Jürgen Klopp, og den desidert største og viktigste kampen i sesongen. Klopp vil møte pressen på St. Jakob-Park i Basel kl. 16.30, og vi vil oppdatere denne saken det viktigste fra pressekonferansen.

 


De tre som skal snakke er Jürgen Klopp, Jordan Henderson og James Milner.

Jordan Henderson:

Første spørsmål kom på skadessituasjonen.
– Det går bra. Jeg føler meg bra og kunne spille 25-30 minutter i helgen.

Om å vinne et trofé:
– Det vil være stort å vinne for supporterne, klubben og alle involverte. Det er en stor sjanse for oss for å vinne et trofé. Jeg fokuserer ikke på EM før etter morgendagens kamp.

– Vi har en plan på hva vi skal gjøre, og dersom vi gjør det tror jeg vi har en god sjanse til å vinne kampen.

Jordan Henderson sa at han ikke visste laget, eller om han vil starte kampen. Han forventer ikke å starte, men sier at han er klar til å spille dersom manageren ønsker det.

Om utviklingen under Klopp:
– Han har endret mentaliteten til spillerne og supporterne over de månedene han har vært her. Vi har hevet oss et nivå, og er klar for en finale. Dersom vi spiller som vi har gjort de siste månedene er jeg sikker på at vi kan vinne kampen.

James Milner:

Journalistene lurer på hvor viktig det er å vinne denne kampen, for å komme inn i neste års Champions League
– Det er en fin bonus, men vi har ikke tenkt noe på Champions League. Det handler om å vinne dette troféet, for et nytt trofé til den rike historien til denne klubben. Dersom vi gjør det og kommer inn i Champions League så er det fint.

– Det handler om å se tilbake på karrieren, og se hva du har vunnet. Å vinne en europacup er stort, og spesielt når du ser på hvilke lag som har vært med i denne turneringen.

Om kampen som dette var grunnen til at han kom til Liverpool:
– Definitivt. Jeg hadde en tøff avgjørelse jeg måtte ta, men var i en god posisjon der uansett hva jeg ville valgt så ville jeg få spilt for en fantastisk klubb. Vi har kommet til to finaler i år, og forhåpentligvis kan vi avslutte denne sesongen med suksess. Det vil være det første troféet som tropp og for den nye manageren.

Alle snakker om Champions League, men handler det om å vinne troféer?
– Alle ønsker å spille i Champions League, og det er store finansielle fordeler, men når du ser tilbake på karrieren din og ser at du ikke har vunnet noe men har spilt i Champions League i seks sesonger, så har du ikke mye å vise til for det. Vi er desperate etter å få til dette.

Om en sesong uten europacup neste sesong vil gjøre at en har større sjanse i ligaen.
– Kanskje, dersom du ser på Leicester, men vi vil ikke tenke på det. Vi vil vinne troféet og sørge for at vi er i Europa neste år.

Jürgen Klopp:

Første spørsmål var om han nå fortjener å vinne en finale, etter tapet mot Manchester City i ligacupen og i Champions League mot Bayern München med Borussia Dortmund.

– Jeg er ikke frustrert. Det kunne vært bedre, men det er som det er. Jeg vet at det kun er to mulige utfall av en finale. Jeg tenker ikke på det.

Han fikk også spørsmål om Liverpools supportere

– Vi vet allerede om supporterne våre, og hvor mye de ønsker å vinne denne cupen. De har vist det på imponerende vis både hjemme og borte. Det er supportere over hele verden. Vi ønsker virkelig å være laget som kan gjøre at disse drømmene går i oppfyllelse. Problemet er at Sevilla ønsker det samme. Vi må gjøre vårt beste.

Han fikk spørsmål om Divock Origi, og sa at ingen avgjørelse var blitt tatt for om han kunne spille enda.

– Dere kan se treningen etter pressekonferansen, dessverre, så vi vil nesten ikke gjøre noe!

Om å forberede laget for en finale:

– Jeg prøver å forberede laget så normalt som mulig. Forskjellen er at vi må gjøre helt andre ting med pressen. De siste to ukene har ingen spurt om Premier League-kampene, bare finalene.

– Vi var under press hjemme mot Dortmund hjemme, og spillerne har alltid håndtert det perfekt. Hvorfor skulle jeg forandre noe? Da vil noen kanskje tro at de ikke er forberedt. Jeg vet at de er forberedt. Vi kom en tidligere. Alle hjemme spør om vi har billetter, men vi har ikke billetter, så det er bedre å være her.

– Vi har vært satt under press før. Det er en fotballkamp. Vi må forsvare oss på høyeste nivå, organisere oss på høyeste nivå, så det mentale spiller en rolle, men alt vi har gjort har vist at vi vil være perfekt forberedt for en kamp som denne. Vi vil bruke alt det vi vet, og prøve.

Føler ikke presset

– Jeg føler ikke presset. Jeg ser en mulighet. Jeg føler press i en kamp, men føler ikke og har aldri følt tvil rundt meg i en klubb. Kanskje jeg ikke er følsom nok, men det gjør at jeg står helt fri til å ta avgjørelser. Jeg kom hit fordi jeg var overbevist over kvaliteten på spillerne. Det å se hvordan de fortjener denne finalen gjør at jeg føler meg veldig bra. Jeg vet ikke hva som vil skje i morgen, men selv erfaringen er viktig i morgen.

Klopp fikk spørsmål om at dersom de tyske lagene hans kunne bli beskrevet som «heavy metal» - hva ville han da kalle Liverpool?

– Jeg har bestemt meg for å aldri omtale et lag noe med musikk igjen, for det følger meg hele livet. Forrige uke fikk jeg en Metallica-CD!

– Vinner vi i morgen er det mye lettere å si at denne sesongen har vært en suksess, og jeg vil gjøre det jeg kan for å hjelpe.

Klopp ønsket ikke å peke ut hvem som var Sevillas farligste spillere.

– Vi har stor respekt for hele Sevilla-troppen. De har også hatt en tøff vei. Jeg liker at begge lagene tok denne turneringen veldig alvorlig, og nå er vi her. Det er fortjent.

– I morgen handler om å være organisert, være modig, og være tålmodig. Du må være klar for feil, selv når hele verden ser på. Deretter må du finne den neste løsningen, og konsentrasjonen må være helt på topp. 

Jürgen om spanske lag:

 

– De har vært det beste fotball-landet. Det er en kombinasjon av veldig gode managere, gode speidere, godt dannete spillere på helt øverste nivå. Det er uten tvil fortjent, men forhåpentligvis vil ingen se det i morgen.

 


Etter 40 minutter var pressekonferansen over. Kl. 17.30 vil Liverpool ha åpen trening på stadion. Den kan ses på LFCTV.