– Min tøffeste sesong

Jordan Henderson ser tilbake på en sesong med lite spilletid og mange skadeproblemer.

Det ble en vanskelig sesong for Jordan Henderson, som ble utnevnt som klubbens nye kaptein forrige sommer. Første halvdel av sesongen ble ødelagt av en hælskade, som igjen førte til brudd i foten. I april fikk han en ny skade - denne gang i kneet.

 

– Liverpool som lag har hatt bra utvikling denne sesongen, men for meg personlig har det vært den tøffeste sesongen i min karriere så langt, sier 25-åringen til Liverpool Echo.

 

– Du må gå gjennom slike tider. Det kommer skader. Før det har jeg vært heldig som ikke har hatt noen alvorlige skader, mens denne sesongen kom alt på en gang.

 

Få kamper

 

Henderson spilte bare 23 kamper fra start for Liverpool denne sesongen. I 2014/15 startet han 52.

 

– Forhåpentligvis vil jeg komme sterkere ut av det, holde meg skadefri og komme tilbake til mitt beste. Det har vært en vanskelig sesong, men jeg håper jeg kan konsentrere meg om fotballen nå - og spille slik jeg vet at jeg kan. Jeg ønsker å hjelpe laget i turneringen, sier «Hendo» og ser mot sommerens EM-sluttspill i Frankrike. I går spilte han 24 minutter i treningskampen mot Tyrkia.

 

 

Da han ble skadet i april, var det Europa League-finalen som umiddelbart var målet. Der fikk han ike spilletid.

 

– Jeg tenkte med en gang mot Europa League-finalen, dersom vi kom oss dit, og deretter på EM. Det var mine to mål. Jeg jobber veldig hardt sammen med fysioterapeutene og støtteapparatet i Liverpool, og kom ganske raskt tilbake. Men jeg må fortsatt ta det dag for dag, og forhåpentligvis vil jeg være helt bra om noen uker.

 

– Det er fint å være tilbake, og det føles bra. Det var godt å få noen minutter og få tilbake skarpheten. Nå ser jeg frem mot de neste kampene.

 

Englands neste treningskamp er mot Australia fredag kveld.