– Skyld ikke på Klopps treningsmetoder

Adam Lallana mener det blir helt feil å gi Jürgen Klopps treningsmetoder skylden for alle hamstringskadene.

Tidligere Liverpool-manager Graeme Souness mener det ikke er noen tilfeldighet at Liverpool-spillerne har slitt med mange strekkskader i baksiden av lårene etter at Jürgen Klopp kom til klubben. Skotten mener at det er tyskerens treningsmetoder og krevende spillestil som er årsaken til alle skadene. Det er en forklaring som Adam Lallana ikke vil abonnere på.

Liverpool har totalt seks spillere til behandling for hamstringskader nå. Liverpool Echo skriver at Philippe Coutinho og Dejan Lovren vil gjennomføre scans for å fastslå det fulle omfanget av strekkskadene som duoen fikk mot Stoke i går kveld.

– Det var ikke gunstig for oss å miste Philippe og Dejan, og vi håper de ikke blir ute lenge, sier Lallana til Echo.

– Noen ganger er du rett og slett bare uheldig med skader, og vi har vært svært uheldige den siste tiden. Jeg vet fra min tid i klubben at vi har et medisinsk støtteapparat i verdensklasse her. Vi skal helt klart ikke legge skylden på noen, fortsetter midtbanespilleren.

– Vi skiftet manager tidligere i sesongen. Når det skjer forsøker spillerne å imponere den nye mannen. Men jeg tror ikke disse skadene har noe å gjøre med forandringene som er gjort når det gjelder treningslopplegget. Vi har spilt svært mange kamper den siste tiden, og vi har i all hovedsak bedrevet restitusjonstrening mellom kampene, så det er ikke slik at treningene har vært veldig intensive. Du kan ikke legge skylden på det.

Skylder på det tette kampprogrammet

Lallana velger i stedet å legge skylden på terminlisten.

– Fotball er et fysisk krevende spill. Se på antall kamper vi har spilt i løpet av juleperioden. Studerer man alle lagene i ligaen, skal jeg vedde på at antall skader har økt for de fleste. Men det er ikke alle lag som er med i semifinalene i ligacupen, spiller i Europa League og skal ut i FA-cupkamp fredag kveld. Vi har også spilt en rekke viktige kamper i Premier League. Det har vært en tøff periode, som har stilt store krav til spillerne. Slikt blir det skader av.

– Men vi skal stå sammen. Jeg er sikker på at de skadede spillerne kommer til å jobbe ekstra hardt for å bli skadefrie igjen, avslutter Lallana.

LES OGSÅ: Sakho skadet igjen