– Slik bestemte eierne seg for Klopp

Jürgen Klopp imponerte Liverpool-ledelsen under et jobbintervju i New York i fjor høst.

Onsdag kveld skal de røde spille sin andre finale siden klubben byttet manager tidligere denne sesongen. Jürgen Klopp har fått optimismen tilbake på Anfield, og selv om rødtrøyene har tangert sin svakeste ligaplassering siden 1962, kan de nå vinne sin første europacuptittel siden 2005.

Men hvordan bestemte Liverpool seg for hvilken manager som skulle erstatter Brendan Rodgers? Ifølge The Telegraph kom avgjørelsen på et advokatkontor i storbyen New York i fjor høst.

Skrøt av Liverpool-stallen

John W. Henry, Mike Gordon og Tom Werner i Fenway Sports Group (FSG) hadde Liverpools administrerende direktør, Ian Ayre, med seg på intervjuet med Klopp. I løpet av seks timer lot de seg overbevise av den karismatiske tyskeren.

Klopp snakket detaljert om kvalitetene til stallen han ville ta over. Han snakket varmt om transferkomité-kjøpene som av mange hadde blitt avskrevet og fått mye kritikk, og blitt bildet på en såkalt dårlig overgangsstrategi.  

Saken fortsetter under.

Avisen skriver at Klopp lovet å gjøre Emre Can – som først etablerte seg i en slags stopperposisjon i 3–5–2 etter en forsvarsskade, men som etter hvert slet med spilletiden i andre formasjoner – til en sentral midtbanespiller; han forklarte hvorfor Roberto Firmino ikke ble brukt i posisjonen som skjøt fart på utviklingen hans i Tyskland.

– Ga inntrykk av at han allerede var i gang

Carlo Ancelotti, den kommende Bayern München-manageren, var ifølge The Telegraph blant de andre kandidatene som Liverpool-styret snakket med om jobben på Anfield. Italieneren skal ha gitt dem inntrykket av at arbeidet starter når han kommer til Melwood.

«Klopp ga imidlertid eierne inntrykket av at jobben allerede hadde startet, som om det var hans kall», skriver avisen. Etter én time i Klopps selskap forberedte FSG seg til kontraktsamtaler med tyskerens agent, Marc Kosike.  

Én uke senere ble nyheten om ansettelsen offentliggjort: Jürgen Klopp er Liverpools manager.

Les også: Klopp og Lallana spøker om Spurs-rykter