«To lag på vei i hver sin retning»

Les hva engelske aviser skriver om Liverpools 2-0 seier over Manchester United.»

James Pearce i Liverpool Echo mener at Liverpool tok revansje med stil i går, og eneste malurten i begeret er at ledelsen ikke er større foran returkampen.

– Manchester United ble ikke bare slått, de ble latterliggjort da det nærmest bare var ett lag på banen på Anfield. Jürgen Klopps menn har tatt sjumilssteg mot kvartfinalen, skriver Pearce.

– Det var aldri noen fare for at Liverpool ville tape sin femte kamp på rad for Manchester United. Ikke i det humøret de røde var i. Hadde det ikke vært for den heltemodige innsatsen til David de Gea ville oppgjøret allerede vært avgjort. Sluttresultatet er det Manchester United som har mest grunn til å være fornøyd med, selv om de ikke klarte å score noe bortemål som ville ha forandret balansen i oppgjøret.

– Den forferdelige syngingen om Hillsborough fra borteseksjonen ble stappet tilbake i halsen på dem på best mulig vis. Manchester United hadde bedt sine fans skape en «hvit vegg» etter å ha gitt bort bortedrakter gratis, men det ville ha vært mer passende om de hadde heist et hvitt flagg.

– Van Gaals regjeringstid halter mot slutten, mens Klopp akkurat har kommet i gang. Disse to klubbene er på vei i hver sin retning, slår Pearce fast.

– Dette var den beste kvelden på Anfield under Klopps blomstrende lederskap. Fans og spillere var sammen en ustoppelig kraft.

(Video med tillatelse av TV2)

Endelig fikk Jürgen Klopp en smakebit på hvordan Anfield kan være, skriver Chris Bascombe i Telegraph.

– Han fikk oppleve et stadion der fansen kom tidlig i stedet for å forlate det tidlig, slik tilfellet har vært et par ganger tidligere under hans tid i klubben. The Kop var fullstappet allerede en halvtime før avspark, og lydnivået var høyere før en ball var sparket enn tilfellet har vært under de fleste av kampene i hans regjeringstid. Versjonen av «You'll Never Walk Alone» før avspark var trolig den lengste man har hørt på denne banen.

– Utfordringen til Klopp blir å bygge et lag som er verdig begivenheter som dette, og sørge for at det blir langt flere av dem. Liverpool-spillerne hadde funnet et ekstra gir i begynnelsen av kampen, og spillere fra begge lag ble tydelig påvirket av stemningen. Hansken er kastet til Stretford End foran returkampen.

United ble avslørt av et livlig Liverpool, skriver Henry Winter i The Times.

– Det var skammelig av Manchester United å glemme 122 år med rivalisering, 184 møter og håpet til sine supportere foran denne første europacupkampen mellom de gamle rivalene. United var svake og uorganiserte, og manglet den intensiteten og oppfinnsomheten som definerte et livlig Liverpool.

– Liverpool hørte reveljen, og spilte med den innsatsen som kreves av «moren av alle fotballkamper», for å låne Jürgen Klopps emosjonelle frase. Etter at sluttsignalet lød hadde Klopp fått Liverpool-supporterne til å smile bredt. Han hadde utmanøvrert Louis van Gaal. Hans spillere hadde presset utrettelig. De utspilte og utkjempet United. Pasninger og bevegelser satt som de skulle, de kombinerte godt og fant åpninger.

LES OGSÅ: Klopp takker fansen for støtten