– Vi har mer selvtillit nå

Utviklingen de siste ukene har gjort Liverpool-spillerne tryggere på banen, mener Jürgen Klopp.

Hvis man ikke inkluderer straffekonkurransen i ligacupfinalen mot Manchester City, har Liverpool nå spilt åtte kamper på rad uten å tape. Europaliga-avansementet mot Manchester United rangeres i tillegg blant sesongens høydepunkter for Liverpool-fansen.

– Vi begynner å få mer selvtillit når vi spiller sammen. Det var et godt eksempel mot Manchester United, hvor man kunne se mange gode perioder, sier Klopp til pressen, ifølge Liverpool Echo.

– Vi skaper alltid sjanser

Etter en noe nervøs åpning fremsto spillerne lekne med ballen, de kombinerte seg flott til flere målsjanser, og i andre omgang fikk de supporterne med seg da de trillet ballen uanstrengt på hjemmelagets halvdel.

– Man kan se hvordan de virkelig jobber. Vi skaper alltid sjanser. For noen uker siden, noen måneder siden, kom vi til sjanser, men ikke klare. Det var litt mer rundt boksen, og vi scoret ikke, forklarer tyskeren.

Saken fortsetter under.

På de fire siste kampene – mot Manchester United (2), Crystal Palace og Manchester City – har Liverpool funnet veien til målet åtte ganger, og samtlige spisser utenom Danny Ings er i tillegg tilgjengelige.

– Må holde det gående

Nå håper Klopp formen fortsetter mot Southampton og etter den kommende landslagspausen. Det er spesielt det sistnevnte avbrekket som bekymrer Klopp når mars måned nærmer seg slutten.

Les også: Soton uten Austin og Rodriguez

– Vi får se hvem som kommer helskinnet tilbake fra sine landslag. Jeg tror vi har 22 spillere eller noe liknende, med de unge inkludert, som er innkalt på landslagssamling. Utrolige tall. De kommer forhåpentlig tilbake uten skader, og så har vi den mest viktige, og igjen en veldig intens, periode i ligaen og Europaligaen. For øyeblikket er det bra, men vi må holde det gående.

Søndag ettermiddag venter Southampton på St. Mary’s i sør, der Klopp så laget sitt vinne 6–1 i ligacupen i desember. Samme dag møtes for øvrig Manchester-klubbene på Etihad, og Klopp vil motivere spillerne sine med derbyet.

– Må bruke hvert minutt av kampen

– Jeg kommer helt klart til å bruke det under lagmøtet og si at «de kommer til å ta poeng fra hverandre». Det er fornuftig, men det er fortsatt en lang vei å gå, forteller Klopp med fokuset på fjerdeplassen.

– Hvis det går, skal vi forsøke å ta litt innpå på søndag, og forhåpentlig gjøre det samme i ukene som følger. Vi er nødt til å bruke hvert minutt av kampen. Det var noen situasjoner (på Old Trafford) hvor vi kunne ha spilt bedre. Det er så mange flere ting vi må gjøre for å få poeng på rad. Klarer vi det, så kan vi vinne kamper. Southampton på søndag er en viktig kamp, det vet vi.