– Vi må bare vinne på Anfield

Jürgen Klopp depper ikke etter 0-0 i Augsburg.

– Den ene siden av saken er at kampen endte uavgjort. Det ble 0-0 i en bortekamp i Europa League, den første av to kamper. Det er greit. Men i vår situasjon er jeg ikke bare opptatt av resultatene, men også av prestasjonene, uttalte Klopp på sin pressekonferanse etter kampen i Tyskland.

– Vi hadde noen gode perioder, hvor vi spilte veldig bra og vi skapte en tidlig sjanse i kampen. Spesielt i andre omgang var vi gode når vi hadde ballen i laget og slo gode pasninger. Men det var også perioder jeg ikke var så fornøyd med. Slik er det som regel.

– Det ble 0-0, og jeg er ikke 100% fornøyd. Nå får vi sjansen i den andre kampen, og forhåpentligvis kan vi ta vare på den. Jeg ønsker at vi skal klare å spille på vårt høyeste nivå hyppigere.

– Vi kunne ha skapt flere sjanser i denne kampen. Det er klart. Vi så også de periodene hvor vi slo feilpasninger, mistet tålmodigheten eller tok feil avgjørelser. Slike ting kan skje, det vet jeg, og det er ikke noe stort problem.

– Jeg kunne ha sagt at 0-0 er et godt resultat, la oss reise hjem og vinne den andre kampen. Men jeg synes det er viktig at vi snakker med laget om de tingene vi kan gjøre bedre. Spesielt gjelder det dette med å holde en kompakt formasjon. De fikk flere ganger kontre på oss, og det var helt unødvendig at de fikk lov til det.

– Vi må være bedre i stand til å beskytte oss, slik at vi vinner ballen lettere. Det handler ikke om forsvarsspill, men om å være mer årvåken på vei fremover. Du kan vinne ballen raskere tilbake, og da har du rom å jobbe i som du måtte jobbe hardt for å skaffe deg bare noen minutter tidligere. Det er mye enklere å gjøre det på den måten, og det høres mer fornuftig ut.

– Dette laget har ikke spilt så mye sammen i denne formasjonen. Da snakker jeg om spillere i nøkkelposisjoner. Mot Aston Villa fikk vi fra et gitt tidspunkt en lett match. Det har ikke noe med kvaliteten til Aston Villa å gjøre. Du kan ha dager som det.

– Tyske lag er veldig taktisk sterke. De kan forsvare seg godt, stenge rom og nekte oss rom. I annen omgang var Philippe Coutinho bedre. Han var god i første omgang også, men bedre i andre omgang, og skapte flere gode sjanser for oss.

– Førsteomgangen lærte oss hvilke rom vi kunne utnytte, med sidebacker som sto høyt i banen og vinger som lå bredt. Gjennom å spille oftere sammen vil spillerne finne rytmen, og da vil dette fungere bedre. Det må vi jobbe for å få til.

Tenker ikke på ligacupfinalen før etter returkampen

Klopp ble spurt om den målløse forestillingen vil ha innvirkning på laguttaket hans til returkampen, og også innvirkning på laguttaket til ligacupfinalen, som spilles bare tre dager etterpå.

– Kanskje stiller vi med et annet lag, men vi skal ikke tenke så mye på finalen ennå. Vi kan likevel ikke ignorere den, og jeg vil ikke ignorere den.

– Hvordan kunne det ha blitt enklere for oss? Ved å vinne 5-0 i kveld, og gjøre dette til en vennskapskamp i returen? Det er ikke mulig å slå Augsburg 5-0, så det var aldri noen mulighet for at vi ville få en enkel kamp i returmatchen.

– Hadde vi vunnet denne kampen 1-0 eller 2-0 ville likevel ingenting ha vært avgjort. Vi må være veldig konsentrerte i returkampen, og vise at vi virkelig ønsker å gå videre til neste runde.

– Dersom du gir 100% hele tiden, vil du alltid dra nytte av det. Forsøker vi å spare energi til finalen, vil vi tape både på torsdag og søndag. Så vi skal konsentrere oss om torsdagen, og deretter tenke på søndagen.

– Augsburg vil komme til Liverpool, og de vil forsvare seg og forsøke å få til kontringer. Jeg synes resultatet er godt. Vi er klar over at et bortemål hadde vært fint, men vi fikk det ikke, og nå må vi gå for seier hjemme i Liverpool.

LES OGSÅ: Henderson misfornøyd med tempoet