16. plass på «drømmetabellen»

Norsk Crystal Palace-fanzine sitt eksperiment plasserte Liverpool på 16. plass, men over rivaler.

Crystal Palace sin supporterklubb og medlemsbladet Ørneblikket ønsket å gjøre et eksperiment, der én representant i alle de norske supporterklubbene fikk sette opp sin drømmetabell. Poengsystemet virker slik: en setter opp tabellen, fra 1-20. Færrest antall poeng betyr tabelltopp, mens den som får flest blir plassert sist.

 

Den er altså basert på følelser og rivaleri, og ikke hva en nødvendigvis trodde ble utfallet. Forhold til spillestil og hvilken manager som leder de ulike lagene kan også ha hatt en del å si for utfallet. Kanskje er det en del av grunnen til at Sunderland kommer så langt ned som 18. plass.

 

Liverpool har blitt plassert på en delt 16. plass, sammen med Manchester City på 242 poeng. Høyest oppe var det West Ham-supporterens bidrag som satte LFC, helt på topp med teksten: «Fortjener en ligatittel nå snart, og gjerne i hard kamp mot Everton». 

 

«Rike klubber, lag som har mange supportere og har tatt mange titler har en tendens til å opparbeide motstand i opinionen. Derfor ser man at klubber som Manchester-lagene, Chelsea og Liverpool havner langt nede.» skriver Øystein Orheim i CPSS.

 

Mens topp tre er Southampton, Leicester og Everton, er de to helt sist Manchester United på 19. plass, og Chelsea på 20. plass.