Begrenset ros til engelske røde

England vant mot Tyskland. Tre fra Liverpool spilte fra start, men ingen av dem er blant de som tiljubles mest.

Engelsk fotball er høyt oppe etter snuoperasjonen i Berlin, da et rutinerte tysk landslag ledet 2-0 inntil engelskmennene snudde det med tre scoringer på den siste halvtimen.

Unge Dele Alli er den som topper de fleste spillerbørser, inkludert hos BBC hvor han får en 9’er. Lagkamerat og han som startet comebacket, Harry Kane, følger hakk i hæl og de to siste fra Tottenham, matchvinner Eric Dier og venstreback Danny Rose får også god kritikk. Tottenham er for øvrig Liverpools neste motstander førstkommende lørdag. Sensasjonsmannen fra Leicester, Jamie Vardy, får også berøm for en herlig utligning.

Blant de fra Liverpool får Nathaniel Clyne 6 og Jordan Henderson og Adam Lallana 5 hos BBC, og Clyne får generelt over best karakter av de tre i engelsk presse. Han blir rost for bra offensivt spill og ikke minst innlegget som endte med 2-2. Jordan Henderson løp og løp men brente et par bra sjanser og BBC stiller spørsmål ved om han er god nok til å blomstre mot topp motstand. Noe av det samme med Adam Lallana, som startet brukbart og hadde også en god mulighet, men som sjelden påvirket spillet.

Hos Tyskland får Emre Can stort sett en av de laveste karakterene, etter at 22-åringen merkelig nok fortsatt benyttes som høyreback på landslaget. Han var riktignok ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene, men hadde en stor feil i forkant av den ene sjansen til Henderson og med unntak av et par bra crossere tidlig i kampen preget kampen i liten grad.

Les også: Oversikt over røde landskamper