Derfor ble Benteke satt inn i stedet for Sturridge

Jürgen Klopp sier byttet med Benteke ble gjort for å rette et defensivt problem.

Etter å ha tapt 1-0 på overtid mot Villarreal i den første semifinalen i Europa League, har det naturlig nok vært mange som har undret seg over hvorfor Daniel Sturridge ble sittende på benken hele kampen.

Etter kampen var Klopp tydelig frustrert og mente blant annet at lite erfaring kostet Liverpool kampen.

Benteke inn for å forsvare

I kampens siste minutt, to minutter før Villarreals scoring, satte han inn Christian Benteke i stedet for Daniel Sturridge. Klopp sier det var på grunn av en taktisk vurdering og ikke har noe med hans tro på Sturridge å gjøre.

– Vi hadde et par situasjoner da vi forsvarte oss mot dødballer, og Christian kunne hjelpe oss med dem, så bytte handlet egentlig ikke om å angripe, sa Klopp etter kampen. 

Klopp var lite fornøyd med det som skjedde på baklengsmålet på overtid da Alberto Moreno var helt ute av posisjon. 

– Når man kontrollerer en kamp som dette i mesteparten av kampen, og så får man en kontring imot etter 92 minutter er det ikke bra. Alle vet det og det skal ikke skje. 

Vi analyserer med puls på 60 ikke 180

– Da vi hadde disse store sjansene med Alberto og headingen fra Christian, kom kanskje ungdommen fram. Fram til da var vi veldig profesjonelle. Jeg har vært manager i 16 år så jeg har sett noen utrolige feil. Men jeg tenker ikke på slike ting, det er slikt som skjer. 

– Det var ikke så smart. Det er mange ting man kan si, hvor var venstrebacken, hvor var en annen osv, men det gir ingen mening. Vi analyserer feil med en puls på 60 ikke 180. Dette er ikke et øyeblikk for å være skuffet. Hvis en spiller vil være sint så vær det i ti minutter og gå videre, sier Klopp. 

LES OGSÅ: – Vi vet vi kan snu dette