Dette bildet er faktisk fra Oslo onsdag kveld

– Det var nesten bedre stemning enn på Anfield, sier Pål Chr Møller. Over hele landet samlet Liverpool-fans seg for å se finalen.

Liverpoolfans fra hele landet samlet seg for å se Europa League-finalen sammen. På over 30 steder i landet samlet supporterne seg i regi av de ulike Liverbirdsklubbene.

I Oslo var det hele 1650 røde fans som fulgte oppgjøret mellom Liverpool og Sevilla fra Sentrum Scene.

– Det var nesten 1700 innenfor dørene, og det var helt fult. Det var et utrolig bra liv, og utrolig mye folk. Det var nesten bedre stemning der enn på Anfield enkelte ganger, sier  formann i supporterklubben Pål Chr Møller.

Liverpool Supporterklubb sto bak arrangementet sammen med Liverbirds Oslo.

Se bilder av supportere fra hele landet i gruppen «Vi som elsker Liverpool».

Kjempestemning frem til andre omgang

– Det er en fantastisk måte å se kampen på og en hyggelig opplevelse sammen med andre. Da scoringen til Sturridge kom tok det helt av, forteller han.

Lange køer utenfor Sentrum Scene før arrangementet onsdag kveld.

–  Hva sier det om Liverpool-fans at så mange ønsket å se dette sammen på storskjerm?

– Det er fantastisk, og det var ikke bare i Oslo men over det ganske land samlet Liverpool-supportere seg for å se denne kampen - selv om den gikk på en gratiskanal. Dette er en type ting man ikke trenger å mobilisere for å få få til, man trenger bare si ifra også kommer folk i hopetall. Man trenger egentlig ikke underholdning engang, for supporterne lager hele stemningen. Folk kommer for å dele felles opplevelser og treffe gamle kjente, sier Møller. 

I pausen var det loddtrekning der det ble delt loddet ut blant annet tre Carlsberg-bager med innhold, signert Jordan Henderson-drakt, som Kristoffer Merker vant,  og hovedpremien var signert drakt fra 2005, den vant Kim Føynum.

I gruppen «Vi som elsker Liverpool» på Faceboook har mange delt sine bilder fra Europa League-finalen. Se mange flere bilder av røde fanse der.

– Det var fantastisk hyggelig og kjempestemning, i hvert fall helt fram til andreomgangen. Det ble naturlig nok litt stille da da, men så lenge det var håp var det bra med liv, sier Møller.

VIL DU BLI MEDLEM? Meld deg inn her. 

– Står sammen i tykt og tynt

Etter at Coke la på til 1-2 og 1-3 kunne Sevilla løfte Europa League-trofeet for tredje året på rad.

– Til slutt gikk man skuffet hjem, men det er i hvert fall godt å dele opplevelsen med andre også når det ikke går så bra. Liverpool-supportere står sammen i tykt og tynt, sier Møller.  

– Hva tenker du selv om finalen?

– På forhånd var jeg nervøs. Liverpool har jo en historikk på å gjøre det vanskelig i finaler. På de siste seks før denne hadde vi vunnet tre og tapt tre, og de vi vant kom på straffespark. Så jeg forventet at dette skulle bli nok en tøff finale mot et bra lag. Men slik Liverpool spilte i den første omgangen så det ut til å bli en festaften, og ledelsen burde vært større. Det var en kamp der vi fort kunne fått minst et straffespark på handssituasjonene før pause blant annet, og det var flere situasjoner som gikk i disfavør av Liverpool. Hadde ledelsen vært større til pause, hadde det det også blitt vanskeligere for Sevilla i andre. Men det raknet helt.

Kinderegget sprakk

– Jeg synes det er en kamp der man har mye marginer mot seg hele veien, som på den første scoringen til Sevilla der det blir slått tunell på Moreno, det er ikke mye plass mellom de beina, og på den siste scoringen. Der er det ikke tvil om at det ikke er offside, siden ballen kom fra Coutinho, men man er også på det målet utrolig uheldige. På det andre målet blir man bare løpt i senk, og det må man ta av seg hatten for. Det er skuffende at midtbanen ikke klarer å demme opp bedre for de løpene som kommer. Men det virket som Sevilla taktisk så at det var der mulighetene lå i denne kampen.

– Men for å være ærlig fortjente ikke Liverpool å vinne denne kampen. Selv om ting går imot, må man ha styrke til å kjempe seg tilbake. Det har Liverpool gjort mange ganger før denne sesongen, men i går så sviktet det.

– Jeg føler dette var Kinderegget som sprakk for oss supportere. Vi fikk ikke trofeet, vi får ikke Champions League og vi blir også snytt for at Liverpool kommer til Lerkendal i høst for supercupfinale.  

Ingen «blessing in disguise»

– Hva tenker du om veien videre etter dette?

– Du får meg ikke til å si at dette er en «blessing in disguise». Vi kan se tilbake på det som ble en nesten-sesong for Liverpool. Nesten Champions League, nesten seier i to finaler og mange høydepunkter på veien. Det har vært noen magiske stunder i Europa League, og noen store triumfer i ligaen mot blant annet Man City og Chelsea, og Liverpool er også et av de få lagene som slo Leicester en gang.

– Det er mye å bygge videre på, men det er noen åpenbare svakheter det må bli gjort noe med. Det er spillere som presterer bra i endel kamper, men som glipper innimellom og du kan ikke ha de glippene om man skal vinne noe. Da må man prestere på toppnivå hele tiden.

– Nå har Klopp tid og ro til å finne ut hvem han vil ha med seg og hvilke forsterkninger han trenger. Jeg regner med at Klopp får de midlene som trengs, og at Liverpool står sterkt når startskuddet går til høsten. Det er aldri en fordel å ikke være med i Europa for en klubb med så stolte tradisjoner, men vi får færre kamper og det kan selvfølgelig blir brukt til vår fordel. Sist vi vi kom på andreplass var det en lignende situasjon og man må benytte den situasjonen man nå får til det beste, sier Møller. 

VIL DU BLI MEDLEM? Meld deg inn her. 

LES OGSÅ: – Vi manglet erfaring og klarte ikke å holde oss rolige