Dette sa Klopp til pressen før Arsenal-kampen

Her kan du se hva Jürgen Klopp fortalte om stopperkrisen, skader, Pato-ryktene og Arsenal.

I forkant av onsdagens møte med Arsenal møtte Liverpool-sjefen til sin siste pressekonferanse før avspark. Dette er de viktigste punktene fra seansen:

• Touré er omtrent klar og spiller trolig storoppgjøret
• Klopp håper også Sakho kan rekke kampen, men ser an situasjonen
• «Gode nyheter» om Henderson og Ibe – kan rekke Arsenal
• Det er fortsatt noen uker til Skrtel er tilbake igjen
• Arsenal er blant de to beste lagene i ligaen, ifølge Klopp
• Ryktene om Pato feies vekk av Liverpool-sjefen

Jürgen Klopp:

– Det er alltid en stor utfordring å spille mot klubber som Arsenal og Manchester United. Vi har (tidligere) vist en plan mot gode fotballag.

Liverpool får Manchester United på besøk bare fire dager etter Arsenal-kampen.

– Vi er nødt til å ta gode avgjørelser på de rette tidspunktene. Det er en bra utfordring. Ikke enkelt, men skikkelig interessant. Vi ser frem til disse kampene, spesielt fordi det er på Anfield.

Om forsvarskrisen:

Kolo Touré forventes å være klar mot Arsenal onsdag kveld, ifølge manageren:

– Situasjonen er bedre nå enn den var tidligere. Jeg tror Kolo kommer til å være tilgjengelig. «Mama» (Sakho) ønsker å være tilgjengelig. Forhåpentligvis kan vi bruke ham. Vi får se.

Klopp sier at Martin Skrtel «fortsatt er noen uker unna», og at Dejan Lovren er «nærme» en retur, men påpeker at de er nødt til å vente og vurdere dem fortløpende. Sistnevnte kan rekke møtet med Manchester United, sier Klopp.

– På et tidspunkt er vi nødt til å bestemme oss for om det er en risiko.

– Vi har Kolo, «Mama» og Lucas, så det er tre (tilgjengelige) seniorer som kan spille midtstopper.

Liverpool har for øvrig Tiago Ilori – tilbake fra det mislykkede låneoppholdet i Aston Villa – som et alternativ, men 22-åringen står foreløpig bare med én A-lagskamp bak seg denne sesongen. Det var mot Exeter fredag kveld.

Om øvrige skader:

Manageren sier han også har «gode nyheter» angående skadesituasjonen til Jordon Ibe og Jordan Henderson, og forklarer at James Milner ble værende hjemme under kampen mot Exeter, men sier visekapteinen trener som normalt.

Ibe måtte stå over Exeter-kampen grunnet en mindre hamstringskade, mens Henderson fikk et tilbakeslag av hælskaden som har plaget ham i mange måneder. Trolig er begge aktuelle mot Arsenal.

Om formen:

Liverpool har spilt tapt, vunnet og spilt uavgjort etter at de avsluttet fjoråret med to strake seire.

– Vi har ikke hatt stabile prestasjoner, men jeg synes Stoke-kampen var et bra tegn på hva laget mitt er kapabelt til å gjøre. Vi er nødt til å vise det.

Om Arsenal:

– Vi bør ikke prate altfor mye om mine erfaringer ved å spille mot Arsenal. Vi skal finne en nåværende plan for denne kampen. Én ting er alltid det samme (med Arsenal): De er et bra fotballspillende lag.

– Arsenal er sammen med Manchester City de to beste lagene i Premier League.

Om Pato-ryktene:

Liverpool-sjefen avkrefter påstandene om at den brasilianske spissen Alexandre Pato skal bli helrød.

– Mitt private råd til dere er at dere ikke burde følge «Pato-veien» lenger.

Om Ward og tilbakekallinger:

De røde har allerede hentet tilbake Danny Ward, som denne sesongen har stått fast i målet til Aberdeen. Den skotske klubben kjemper helt i teten mot stormakten Celtic, og den unge sisteskansen har imponert.

– Det var en enkel avgjørelse. Vi har sett utviklingen hans i Aberdeen, forklarer Klopp.

– Dette er en periode hvor vi må ta avgjørelser rundt samtlige spillere. Noen av dem er våre spillere og på utlån. I saken til Danny mente vi det ville være en god idé å hente ham tilbake.

Om Wenger:

Arsène Wenger leder Arsenal mot de helrøde på Anfield om to dager, og Klopp er full av beundring for det franskmannen har fått til i løpet av sine mange år i den engelske fotballen.

– Han har alltid hatt min største respekt. Han er en manager med høy kvalitet. Respekten min for ham vokser hver eneste dag. Det er skikkelig intensivt å jobbe i Premier League, og han har gjort en briljant jobb.

Avspark mellom Liverpool og Arsenal på Anfield er kommende onsdag klokka 21.00.

Les også: Bekrefter at Ward er tilbake i Liverpool

Les også: – Jeg har ventet lenge på dette, og jeg elsket det

Les også: Liverpool-kampen kommer for raskt for Sanchez