Dette skriver avisene om finaletapet

«En av de verste finale-prestasjonene fra en Liverpool-spiller i manns minne», skriver James Pearce om Alberto Moreno.

«Liverpool har bare seg selv å skylde på etter at de snublet», skriver James Pearce i Liverpool Echo etter torsdagens finaletap i Basel.

«Dette var en knusende seier, som gå et dypt kutt. Kvelden da Liverpools europacup drøm ble til et levende mareritt», fortsetter han.

Fra brilliant til patetisk

I oppbygningen til kampen handlet mye om hvordan denne kampen kunne sette rakettfart på en ny stor periode for de røde med Europa League-triumf og ikke minst spill i Champions League neste sesong.

«Isteden kom de til kort på den store scenen nok en gang og svakhetene ble hensynsløst avslørt», skriver Pearce.

«Sesongen ble summert opp på 90 gale minutter - til tider brilliant, til tider patetisk», skriver Pearce og omtaler finalen som en bilkrasj.

Spesielt Alberto Moreno får gjennomgå av Pearce.

«En ny venstreback vil stå høyt på Klopps handleliste, etter at Alberto Moreno leverte en av de verste finale-prestasjonene fra en Liverpool-spiller i manns minne.»

«De hadde gravd seg ut av noen store hull på vei til Basel, men denne gangen hadde de ikke noe å slå tilbake med. De så ut som laget som ble slått av Watford, Swansea og Newcastle.»

LES OGSÅ: Spillerbørsen: Kolo var bestemann

Gjorde nesten alt galt

Paul Joyce i Daily Express, mener andre omgangen mot Sevilla «ikke var noen mindre enn en katastrofe».

«Synet av Liverpool som kapitulerte, slapp inn mål etter 18 sekunder av andre omgang og aldri klarte å få tilbake vettet, formen eller soliditeten var utrolig fra en gruppe spillere han (Klopp) har lært å stole på etter seirene mot Man Utd og Borussia Dortmund på vei til Basel.»

«Fra å gjøre nesten alt rett, endte Liverpool opp med å gjøre nesten alt galt. De var passive og sårbare. Sevilla viste seg som mestere, men de ble invitert til å være det», skriver Joyce.

Hvor er lederne?

«Liverpool should all look back in anger», skriver Henry Winter i The Times etter finaletapet.

«Det var så mulig å unngå tapet. Hvis de bare hadde tatt sine sjanser mot slutten av førsteomgangen. Om de bare hadde konsentrert seg i den andre. Om de bare hadde hatt mer erfarne spillere som kunne roe ned de kollektive nervene, som kunne be dem holde seg kompakte, holde fasongen, stoppe Sevillas angrep i starten og for guds skyld stoppe på gjøre feil. Hvis de bare hadde hatt bedre forsvarsspillere, og hvis bare Alberto Moreno hadde lært mer om kunsten ved å forsvare, jobben hans.»

Winter omtaler kampen som Istanbul i revers.

«Når han forbereder seg for neste sesong, vil Klopp helt sikkert se på troppen og lure på hvor lederne hans er, og hvor de pålitelige forsvarsspillerne er. Liverpool trenger desperat forsterkninger i forsvar.»

LES OGSÅ: – Jeg er sikker på at vi kommer til flere finaler

Spillerne må inspirere fansen - ikke omvendt

Også Chris Bascombe i The Telegraph drar paralleller til seieren i Istanbul i 2005. Han mener at laget den gang hadde det Klopps mannskap nå mangler, flere spillere i verdensklasse som kunne snu ting rundt.

«Klopp har ikke fått den luksusen med visdom og spillere i verdensklasse i hans åtte måneder i ledelse. Han arvet et lovende, men mangelfullt mannskap, som er bygd av en annen. Han har med entusiasme formet det til en ny struktur og stil som er ugjenkjennelig fra hvordan det var i oktober», skriver Bascombe.

Han mener det sier mye at Klopp avsluttet pressekonferansen med å love endringer i laget til neste sesong.

«I 2014 var Liverpool nær ved å ta tittelen på grunn av brilliante spillere som Luis Suarez og Steven Gerrard, men det var ikke helt nok. I 2016 var de nær på grunn av briljansen til manageren, men det endte på samme måte.»

«Det var moro så lenge det varte, når fansen og manageren klarte å inspirere laget, men fra her av må Klopp bygge et lag som naturlig inspirerer fansen.»

LES OGSÅ: Dette bildet er faktisk fra Oslo onsdag kveld