Disse ungguttene bør få sjansen også i serien

Liverpool.no-redaksjonen svarer på tre kjappe foran Sunderland-kampen.

Hva bør være Liverpools fokus resten av sesongen? 

Torbjørn Flatin:
– Det er ikke et lett spørsmål å svare på da jeg synes det blir helt feil å la ligaen seile sin egen sjø, selv om vinnersjansene nå kun er igjen i cupene. Likevel bør det rettes enda mer fokus på cupkampene og ikke bruke et rent «ligalag» og et «cuplag». Forhåpentligvis kan gjeninntreden av spillere som Coutinho, Skrtel og Origi også hjelpe på.

Arild Skjæveland:
– No som toget har gått for topp fire, må ein gjerne berre koma seg gjennom sesongen og håpa at ein ser framgong og noko bygga vidare på mot neste sesong. Ser gjerne at ein fokuserer mykje på cupane, og sjølv om det ikkje redda Kenny Dalglish i hans siste sesong, er situasjonen litt annleis no. Ta med det ein kan der, for no føles ligaen heilt køyrt. Det er klart det er betre å koma på ein femteplass enn på ein sjuande/åttendeplass, men føler likevel ein kan ta seg råd til litt meir eksperimentering i ligaen, og verkeleg gå all inn i cupane slik ting har blitt.

Einar Kvande:
Nå tror jeg løpet er kjørt om fjerdeplassen, så fokuset må være på cupene og Europa League. Vinneren av Europa League får som kjent en plass direkte i gruppespillet i Champions League, så det må være fullt fokus på den turneringen fremover. I tillegg hadde det smakt med et trofé i ligacupen. Synes også FA-cupen skal prioriteres høyere enn det som har vært tilfellet hittil.

Er det noen spillere fra «cuplaget» du nå vil se i aksjon også i serien? 

Torbjørn Flatin:
– Kandidatene står i kø for meg, når en ser på innsatsen som ble vist mot West Ham og Leicester. Til kampen mot Sunderland ville jeg vært veldig fristet til å la Brad Smith komme inn for Alberto Moreno på venstrebacken, og la Joao Teixeira få en sjanse som playmaker. Når en så hvor mye tryggere laget virket på dødballer mot West Ham hadde jeg også funnet plass til Steven Caulker og Christian Benteke, selv om jeg forstår de som sier at sistnevnte ikke fortjener å komme inn igjen. Kevin Stewart og Cameron Brannagan er andre kandidater, og jeg ville hatt Sheyi Ojo på benken, men jeg tror det er lurt å ikke la mer enn en eller to unggutter komme inn i ligaen. 

Arild Skjæveland:
– Eg føler i alle fall at ein spelar som Alberto Moreno treng ein pause, og Brad Smith har ikkje gjort seg bort når han har fått sjansen. Eg ser gjerne han mot Sunderland. Emre Can er ein annan som virkar heilt tom, og for meg må gjerne Joe Allen få 90 minutt mot Sunderland. Er kanskje kontroversielt, men Steven Caulker må gjerne få prøva seg i midtforsvaret. Både på grunn av luftstyrken, men og fordi ingen av dei framfor han i køen har klart å imponera, uansett kor mykje dei har kosta.

Einar Kvande: 
– Jeg hadde ikke hatt noe i mot at Joao Carlos Teixeira hadde fått noen kamper bak spissen i Premier League-kamper. Brad Smith burde også fått forsøke seg på venstrebacken, der Alberto Moreno tidvis har vært en «løs kanon».

Tror du Leicester vinner serien? 

Torbjørn Flatin:
– Nei, men jeg tror nå at de har en reell sjanse og det levnet jeg dem ikke for bare en kort stund siden. Den store fordelen de har er at de kan hundre prosent fokusere på ligaen, med god tid mellom kampene. Slipper de skader kan de skape sensasjon, men mye vil også avhenge av hvor stor slitasje Manchester City blir utsatt for med mye cupspill og en situasjon der manageren sitter på oppsigelse.

Arild Skjæveland:
– Nei, men eg håpar verkeleg dei gjer det. Det er veldig kult at dei gjer det så bra som dei gjer det, og dei har nokre klassespelarar. Liverpool kjenner til fordelen det er med færre kampar frå 2013/14-sesongen. Leicester har no 14 igjen, medan Tottenham, Arsenal og Manchester City kan få 30 eller meir om dei går langt i Europa. Eg trur nok Manchester City tek det, men no held eg på Leicester!

Einar Kvande: 
– Jeg håper det, nå som vi ikke kan vinne den. Men jeg tror det ikke. Sitter med en følelse av at det blir Manchester City nå som Sergio Aguero er skadefri og i form igjen.