Götze er et transfermål for Klopp

Liverpool viser genuin interesse for den tidligere Klopp-eleven Mario Götze.

Det er velinformerte Paul Joyce i Express som skriver at Liverpool kan komme til å legge inn et bud på Bayern Münchens midtbanespiller Mario Götze. Spilleren selv har nørt opp under ryktene ved å si «Vi får se hva som skjer».

Joyce skriver at Klopp følger med på situasjonen rundt Götze. Midtbanespilleren slo igjennom under Klopps regime i Borussia Dortmund, før ferden gikk videre til Bayern München i 2013 for 37 millioner euro. Götze ble dermed den dyreste tyske fotballspilleren i historien.

– Mario er en spiller Pep Guardiola virkelig ønsket seg. Mario ønsket ikke å la denne sjansen til å jobbe sammen med en ekstraordinær trener gå fra seg. Jeg kan ikke kutte av meg 15 centimeter og begynne å lære spansk, sa Klopp da Götze ble solgt.

Götze har slitt med å få tillit av Bayern-trener Pep Guardiola. For øyeblikket er den tyske landslagsspilleren skadet.

Götze har halvannet år igjen av sin kontrakt med Bayern. Da han ble spurt om det vil være aktuelt å spille for Jürgen Klopp igjen skal Götze ha smilt og sagt:

– Jeg er under kontrakt her til 2017. Vi får se hva som skjer. Ingen har kontaktet meg ennå.

Bayern München skal ha satt en prislapp på rundt 37 millioner pund for Götze. Joyce skriver at Liverpool-ledelsen vil støtte Klopp på transfermarkedet i sommer, men Liverpool har ikke kommet med noen henvendelse på tyskeren i dette transfervinduet.

Joyce slår imidlertid fast at Klopp følger utviklingen rundt Götze med stor interesse.