Har et brennende ønske om å spille på Wembley

Lucas storspilte som vikarierende midtstopper, i håp om å få en Wembley-opptreden.

Brasilianeren er imidlertid fullt klar over at jobben ikke er gjort ennå. Det skal spilles en semifinale til på Anfield om tjue dager, og nå satser han på at Liverpool klarer minst uavgjort i den kampen. 28-åringen husker nemlig så alt for godt semifinaletapet for Chelsea i fjor.

– Vi kom så nære en finale i fjor i denne turneringen, og nå ønsker vi å vinne medaljer, sier Lucas til Liverpoolfc.com.

– I de første rundene er det ingen som prater om denne turneringen, men vi har hatt et ønske om å nå finalen helt fra første kamp av. Vi viser nå at vi ønsker å komme dit, fortsetter midtbanespilleren.

– Det skal selvsagt spilles 90 minutter til, men vi scoret et bortemål, noe som er en liten fordel når vi nå skal spille på hjemmebane, men ingenting er avgjort.

Måtte vikariere som midtstopper

34 minutter ut i gårsdagens kamp ble Lucas trukket ned som vikarierende midtstopper, etter at Dejan Lovren måtte forlate banen med en hamstringskade.

– Jeg har spilt midtstopper et par ganger tidligere denne sesongen, selv om jeg egentlig er midtbanespiller. Dersom manageren trenger meg i den posisjonen, skal jeg levere varene. I denne kampen følte jeg at jeg klarte å hjelpe laget.

Liverpools nummer 21 roser Kolo Toure for at det ikke oppstod noen problemer i forbindelse med det uventede posisjonsbyttet.

– Kolo er en rutinert spiller, noe som var til hjelp for meg. Kommunikasjon og posisjonering er ofte det viktigste du gjør som midtstopper, men jeg er rutinert nok til å forstå posisjonen. Kolo var likevel til stor hjelp. Han har spilt svært mange kamper, og i denne matchen var hele laget godt, ikke minst med tanke på problemene vi hadde i begynnelsen av kampen.

– Skadene kunne kostet oss dyrt, men de gjorde ikke det. Nå må vi spille med samme innstilling i den andre semifinalen.

Ros til Firmino

Lucas mener også at landsmannen Roberto Firmino gjorde en god kamp som «falsk spiss».

– Han hadde nok selvsagt likt å gjøre noen mål, men han spilte strålende. Jeg tror han skal ha mye av æren for at pressingen vår fungerte så bra fra start av, fordi han er aggressiv og god til å holde på ballen. Han ønsker å score mål, men han blir uansett en viktig spiller for denne klubben i mange år fremover.

LES OGSÅ: – Fikk god hjelp av Kolo