Her lader fansen opp til finalen i Basel

Finalefesten blant Liverpool-supporterne er i full gang i timene før avspark på St. Jakob-Park.

– Stemningen er god i byen. Det har vært problemfritt på alle måter frem til nå, sier daglig leder i Supporterklubben, Tore Hansen, til Liverpool.no på telefon fra Basel.

Liverpool- og Sevilla-fansen varmer opp til kveldens finale i hvert sitt område av den sveitsiske byen, med forskjellige aktiviteter. Det er allerede tusenvis av folk i gatene, og trolig inkluderer det par hundre nordmenn.

Saken fortsetter under.

Mange ble kjent med byen i går kveld, og sentralt i Basel sentrum er det røde trøyer som dominerer fullstendig. Det er anslått at en del supportere har reist sørover også uten billett, eller som er svindlet med falsk billett på svartebørs.

Falske billetter i omløp

En vanvittig stor etterspørsel etter de ti tusen kampbillettene Liverpool-fansen er tildelt av UEFA til oppgjøret gjør at forbundet og politiet, i samarbeid med klubben, har tatt forholdsregler.

– Vi vet det er falske billetter i omløp. Politiet har sperringer for sjekk av billetter og medbrakte gjenstander på veien til stadion. Ikke bare én, men i hvert fall to kontrollposter før du kommer til inngangsporten på stadion, forklarer Hansen.

– Problematikken rundt billetter har vær eksepsjonelt stor akkurat rundt denne kampen. Med så få billetter til «vanlige» fans (inkluderer ikke spesialpakker, hospitality osv., journ. anm.), bare rett i underkant av fem tusen, så er det ekstra stort oppbud.

– Tradisjonell fotballfest

Så langt har alt imidlertid gått som planlagt, uten bråk eller synlige problemer i den røde leiren, gjentar Hansen. Det er typisk sommervær i byen, og svært gode spilleforhold i timene før avspark.

– Blant Liverpool-fansen er det en tradisjonell fotballfest, og selvfølgelig er det høye forventninger til kvelden.

Under kan du se noen stemningsbilder fra Basel.

 

Festen i Basel er i gang.

En video publisert av Liverpool FC SC Norway (@lfcscn)

 

Fortsatt karnevalsstemning på torget i Basel!

Et bilde publisert av Liverpool FC SC Norway (@lfcscn)