Hvem bør erstatte Sakho?

En av Jürgen Klopps viktigste avgjørelser foran torsdagens kamp er hvem som skal inn i midtforsvaret.

Da Mamadou Sakho måtte stå over lørdagens kamp mot Newcastle, var det Kolo Toure som tok hans plass i Liverpools midtforsvar. Men hvem skal Klopp velge mot Villarreal på torsdag?

I realiteten er alternativene Toure, Lucas Leiva, Martin Skrtel og Steven Caulker.

I en Kopvote på våre hjemmesider i dag, er det i skrivende stund Lucas som foretrekkes av leserne med 41,38 prosent av stemmene. Kolo Toure har 27,55 prosent og Martin Skrtel 24,28 prosent. Steven Caulker får 6,79 prosent av stemmene.

Flatin ville valgt Kolo

– Personlig ville jeg gått for en uthvilt Kolo Toure, sier The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin til Liverpool.no.

– Jeg ville nok ikke brukt han flere ganger i uka, men om man kan utnytte han maksimalt ut sesongen hadde det vært en god løsning. Tidligere har det stadig vært noen småproblemer med muskler, og han har noen ganger måttet gå ut etter 30 minutter eller en time, men Klopp har nevnt at han nå er ok muskelmessig, sier Flatin.

Han mener Klopp må velge mellom to ulike spillertyper.

– Med Lucas får man noe annet. En spiller som er bedre på å lese spillet og dirigere, mens Kolo er mer en duellspiller. Skrtel føler jeg er en stor risiko å sette rett inn nå. Han har spilt lite i det siste, og hadde også en dårlig opplevelse sist. Samtidig synes jeg ikke han er så dårlig som mange skal ha det til. Caulker virker på sin side helt ute.

Ingen stor kraftanstrengelse

– Det ligger i kortene at det torsdag står mellom Toure og Lucas. Toure hadde ikke den store kraftanstrengelsen mot Newcastle og får fem dagers hvile før kamp. Jeg vil tro det ikke er noe problem å bruke han. Og så får man heller anta at han hviler i helga mot Swansea, sier Flatin.  

Han forventer en ganske annen kamputvikling mot Villarreal enn mot Dortmund.

– Villarreal er et lag som scorer lite, men også slipper inn lite. Jeg tror det blir to tette oppgjør der 1-0 begge veier ligger i kortene i den første kampen. Villarreal har tidligere i turneringen vunnet 1-0, 2-0 og 2-1 hjemme, og ved et par anledninger tatt seg videre med uavgjort borte. Så dette blir et helt annet scenario enn mot Dortmund, der de gikk rett i angrep. Dette blir nok en enda mer taktisk kamp, og der det handler om å ikke gjøre feil, sier Flatin.

Mot Napoli vant de 1-0 hjemme, og spilte uavgjort 1-1 borte, mot Leverkusen ble det 2-0 hjemme og 0-0 borte, og i kvartfinalen mot Sparta Praha, vant de 2-1 hjemme, og vant da også 2-4 borte. 

LES OGSÅ: – Tapet av Sakho skal ikke få ødelegge for oss