Hvem bør forlate klubben og hvem bør hentes inn?

Liverpool.no-redaksjonen om det kommende transfervinduet.

1. Hvilke av spillerne bør forlate klubben?

Tore Hansen: 
Det må igjen ryddes i stallen, og Jose Enrique er den første av de «etablerte» ut. I tillegg ville jeg latt Martin Skrtel og Kolo Toure følge ham ut. Spørsmålet er hva Sakho-saken betyr og om for eksempel Kolo av den grunn får et nytt år? Bakerst kan i tillegg Bogdan få reisepass. På midtbanen er det mange spørsmålstegn. Verken Milner, Allen eller Lucas har gjort det direkte dårlig. Men spørsmålet er jo hvem som passer inn når Klopp skal bygge laget sitt opp mer fra bunnen av enn han har hatt anledning til etter han tok over i oktober? Jeg vil ofret Allen og muligens beholdt de to andre i stallen, men ikke på fast plass. Både Milner og Lucas representere noe av den rutinen og kontinuiteten vi også trenger. På topp er det bare å håpe og be om at en kinesisk klubb, eller andre som har mer penger enn de trenger, blir lurt til å ta over Balotelli. Hvis det rette tilbudet kommer ville jeg også solgt Christian Benteke, men ikke for enhver pris.

Arild Skjæveland:
Den er vanskeleg. Med færre kampar neste sesong, og med alt som har blitt rapportert forstår eg det blir mange. Eg ser ikkje for meg Kolo Touré, Martin Skrtel, Joe Allen, Christian Benteke, Tiago Ilori, Adam Bogdan eller Joao Teixeira skal ha noko framtid. Mario Balotelli og Luis Alberto seier seg kanskje sjølv, mens José Enrique allereie har gått. Skal innrømme at eg var ein av dei som lurte på om Daniel Sturridge og kunne komme til å bli ofra, då han er ein som ein kan få ein del pengar for, men eg vil ikkje selge han sjølv. Lucas Leiva er det vel og usikker at er her, men han har gjort det godt som vikar i år, og det er få rutinerte spelarar i denne troppen. Det viste finalen mot Sevilla...

Lars Frøsland:
Av de etablerte førstelagsspillerne mener jeg det er på tide å takke farvel til Martin Skrtel. Han har tidvis vært en god spiller for Liverpool, men nå er han for langt unna nivået – i tillegg til at han tjener farlig mye. Christian Benteke og Liverpool er ingen god match – så jeg mener det vil være klokt å la ham gå. Ellers ville jeg lyttet til bud på Jon Flanagan, Lucas Leiva, Alberto Moreno, Simon Mignolet og Joe Allen. Mindre etablerte spillere som Bogdan, Teixeira, Ilori osv. er det bare å slippe.

Arve Vassbotten: 
Kolo Toure var jeg fast bestemt på at burde dratt etter 2013/2014-sesongen, men nå ser jeg ganske annerledes på det. Han har faktisk vært en å lene seg på når behovet har meldt seg denne sesongen. Han virker også å ha menneskelige kvaliteter som kan være viktige å ha i troppen en sesong til, som en mentor for de yngre spillerne. Litt stikk i strid med det jeg akkurat sa, så synes jeg likevel det er på tide å la noen rutinerte spillere gå om det kommer tilbud - som Skrtel og Lucas. Allen har hatt noen flotte øyeblikk under Klopp, men jeg tror heller ikke han blir noen fast spiller på laget. (Celtic neste?) Ilori, Teixeira, Bogdan, Balotelli og Alberto er nok andre som vil forsvinne. Det er også et par spillere jeg ville vurdert nøye om det kom inn tilbud. Den ene er Benteke, men ikke selg han til skampris - han har vist at han kan avgjøre kamper for oss. Og jeg ville også seriøst lyttet til gode bud på Jordan Henderson. Han har riktignok vært skadeplaget denne sesongen, men jeg er ikke så sikker på at han har de kvalitetene som skal til for å være en fast startmann for Klopp når han har startet sin revolusjon.

LES OGSÅ: Lånesystemet strammes inn

2. Hvilke posisjoner mener du bør forsterkes?

Tore Hansen: 
Alle plasser i forsvaret. Keeperplassen spesielt. Mignolet må få konkurranse. Vi har dårlig dekning på backene, spesielt på ventrekanten. Jeg blir ikke overrasket om det første og fremst kommer inn en god konkurrent til Moreno. Vi trenger ledertyper både bakerste og på midten. Vi vet jo at Matip sannsynligvis kommer, men det blir interessant å se hvordan LFC håndtere Sakho-situasjonen. I verste fall kan jo franskmannen bli løst fra sin kontrakt. På midtbanen har vi kanskje litt for mange like typer? Lallana, Coutinho og Firmino er alle fine typer, men savner en litt mer «sjef»-type med mer pondus og større gjennombruddskraft på midtbanen.

Arild Skjæveland:
Det er mange, og det bør forsterkast kraftig i kvart ledd. For meg er ny målvakt eit absolutt must, og det same er ein midtstoppar når ein truleg mistar to (tre, med Steven Caulker, og kanskje fire med Mamadou Sakho som ein ikkje anar kva skjer med). Finalen viste vel og at det trengs backar. Eg er kanskje ein av få som eigentleg likar Alberto Moreno. Eg ser at han gjer heilt idiotiske ting, men det ser ut til at det er noko der inne ein stad... Men bak han igjen er det frykteleg tynt. Eit skikkeleg midtbaneanker kunne eg og tenkt meg, helst ein frå dei øverste hyllene. Elles ser eg at ein vert linka til spelarar som Mario Goetze, men aller helst trur eg at eg ønsker meg ein rein spiss av topp klasse.

Lars Frøsland: 
Dette avhenger selvsagt av hvem som selges, men basert på dagens tropp mener jeg Liverpool sårt trenger en stopper, defensiv midtbanespiller, keeper og ving – i den rekkefølgen. Venstreback bør også prioriteres. 
 
Arve Vassbotten: 
Vi trenger minst en ekstra midtstopper i tillegg til Matip, spesielt med Sakho-situasjonen, og bedre dekning på backene - spesielt til venstre, selv om Joe Gomez har vist at han kan gjøre det greit der. En keeper som oser sjef hadde også vært noe. Og det er i det hele tatt ledertyper man savner i de fleste ledd, men aller mest savner jeg et solid ryddegutt med bra pasningsfot på midtbanen. Man trenger generelt også typer inn i laget som kan ta frispark og cornere, for der er det store hull etter at Gerrard forsvant. 
 

3. Er det noen konkrete spillere du mener bør hentes inn?

Tore Hansen: 
Vi kan alle sette opp et drømmelag eller drømmesigneringer med tanke på neste sesong. Det som likevel blir viktigst er å bygge lag. De litt større navnene som hittil har blitt linket virker spennende. Vi vet hvilken type fotball Klopp ønsker og spille og hva han forlanger av spillerne sine. Jeg håper først og fremst han får muligheten til å rendyrke stilen og måten å tenke fotball på. Så jeg er derfor litt mer tilbakelent enn tidligere sesonger og tenker ikke så mye på navn. Fjorårets frykt for hva transferkomiteen ville bli enig med Brendan om er foreløpig fortrengt. Nå stoler vi på deg, Jürgen!  

Arild Skjæveland:
Hm, eg trur eg skal la fagfolka ta seg av det der, sjølv om er utskjelte og ein gong kalla seg sjølv transferkomitéen!

Lars Frøsland: 
Ruben Neves tror jeg hadde vært gull på Liverpools midtbane. Ricardo Rodriguez er en bra venstreback. Jonathan Tah har jeg ikke sett mye til, men ut ifra det lille jeg har sett virker han meget bra. Karius på keeperplass, tror jeg kan være et godt kjøp – uten at jeg kjenner så altfor mye til ham. Hva med å høre hvor mye Leicester skal ha for Kanté?
 
Arve Vassbotten: 
Mario Götze ville vært fantastisk å få inn i laget. Det er en signering som vil vise ambisjoner. Klopp har vist tidligere at han også har vært god på å hente relativt ubeskrevnde blad og forvandlet dem til verdensstjerner, og ingenting hadde vært bedre enn om han hadde gjort det også i Liverpool. Men det man trenger nå er ikke spillere som presterer om to år, men spillere som kan gå inn i laget med pondus og lederegenskaper. Spesielt aller bakerst trenger vi en keeper som kan styre de rundt seg ordentlig, en type spiller som Kasper Schmeichel for eksempel.