Hyller legeteamet for fremgangen

– Jeg er desperat etter å bli involvert i finalen, men samtidig må jeg sørge for at jeg er klar.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson jobber hardt for å bli tilgjengelig for Jürgen Klopp til Europaliga-finalen mot Sevilla onsdag. 25-åringen innrømmer at det har sett mørkt ut, men nå er han tilbake i trening med resten av laget.

– Jeg tror jeg har en god mulighet til å bli klar for finalen. Men det er fortatt noen dager som gjenstår, og vi har en annen kamp før det. Jeg krysser fingrene for at jeg blir tilgjengelig til uttaket, sier han, ifølge Liverpool Echo.

– Jeg har jobbet hardt. Jeg har gjort alt jeg er blitt bedt om. Det medisinske teamet har gjort det fantastisk ved å få meg tilbake så fort og trygt som mulig. Fitness-teamet har også vært briljant med å sørge for at jeg har opprettholdt den fysiske formen siden jeg ble skadet, fortsetter Henderson.

– Visste det ville bli på håret

Det var under bortekampen mot Borussia Dortmund i Europaliga-kvartfinalen at Henderson måtte byttes ut med smerter i kneet. Han spilte noen minutter etter å ha blitt skadet, men ble tvunget til å gi seg i pausen. En skann dagen etter påviste skade på det laterale leddbåndet (LCL).

– Det har vært tvil. Vi visste det ville bli på håret, men de siste par ukene har utviklingen min vært veldig bra. Jeg håper det fortsetter de neste dagene. Jeg føler meg bedre hele tiden. Enhver spiller ønsker å spille i Europaliga-finalen, og det er ikke noe annerledes for min del.

Les også: Nekter spillerne å fokusere på finalen søndag

Fra tribuneplass har kapteinen sett rødtrøyene imponere i Europaliga-reisen mot finalen, der Borussia Dortmund, Manchester United og spanske Villarreal er beseiret. Henderson har spesielt latt seg imponere av intensiteten i kampene.

– Går til finalen med høy selvtillit

– Vi må bare klare å få til det samme i finalen. I kampene vi har spilt mot United, Dortmund og Villarreal, har man virkelig følt hva denne europareisen betyr for supporterne, sier han, og legger til:

– Fansen har virkelig troen. De ønsker å vinne troféet like mye som vi spillere gjør. Manageren har spilt en massiv rolle i det.

Den spanske motstanden som venter i finalen har vunnet turneringen begge de to siste årene.

– Sevilla er et bra lag, så det blir vanskelig, men man forventer ikke noe annet i en europacupfinale. Vi går inn til kampen med masse selvtillit. Vi er et bra lag, og vi skal gi alt vi har.