Klopp har endelig et luksusproblem ved laguttaket

Jürgen Klopp ønsket seg Man Utd i Europa League, og nå har han endelig en nærmest skadefri tropp å velge fra til finalen mot Man City.

Søndag er det klart for Jürgen Klopps første finale som Liverpool-manager når Manchester City er motstander på Wembley. Fredag møtte han pressen for å snakke om ligacupfinalen og trekningen av Manchester United som motstander i Europa League.

Om Man Utd-trekningen: 

– Det er flott. Vi fortjener kamper som dette, sier Klopp, og viser to tomler i været.

– Da jeg fikk spørsmål i går av trenerstaben hvem jeg ville ha, sa jeg Man Utd, legger han til. 

Om å vinne ligacupen:

Klopp fikk spørsmål om han ville få pusterom om han vinner søndagens ligacupfinale, og hva en seier vil bety for ham personlig. 

– Synes du jeg trenger pusterom? Svarte Klopp.

– Jeg vet ikke hva det vil bety for meg, det får vi se etterpå. Men fotball handler om å vinne. Endel spillere og trenere må jobbe hele livet uten å vinne noe. Jeg er sikker på at dere vil se at vi virkelig ønsker å vinne dette.

– Vi møter en sterk motstander, og med dagens trekning i tillegg blir det Liverpool mot Manchester en periode framover.

– Men det er noen intensive 95 eller 120 minutter, og kanskje straffespark også mellom nå og når trofeet deles ut. 

– Kampen i går ble nærmest en semifinale før finalen for oss, sa Klopp. 

Om skryt fra Gerrard:

Steven Gerrard har uttalt at Jürgen Klopp kan være mannen som kan snu Liverpool-skuta og få de tilbake på vinnersporet. Da dette ble nevnt på pressekonferansen sa Klopp:

– Takk, Steven. Jeg ga ham 100 pund for å si det. Jeg er ikke sikker på at jeg gjør en forskjell, men jeg vet veien til det. Jeg må vise klart og tydelig det jeg mener og sørge for at det ikke er noen misforståelser mellom min munn og spillernes ører, sa han. 

Om å skape historie: 

– Ingenting er bestemt før kampen. Men det hjelper å tro på at alt er mulig. Du kan drømme, men man må stoppe med det idet dommeren blåser i fløyta.  

Om laguttaket:

– Å ta ut et lag denne gangen er noe av det beste jeg har gjort, men også det vanskeligste jeg har måttet gjøre. 

– Vi har hatt noen problemer siden jeg kom hit, men det har aldri vært at vi har hatt nok spillere. Så dette er første gangen det har vært for mange spillere å velge mellom. I dag hadde jeg 30 spillere på trening som var tent, og noen vil bli skuffet over laguttaket. Til nå har dette vært en turnering for hele troppen, sa Klopp med referanse til at hele 26 spillere har fått prøvd seg til nå i ligacupen.

På trening fredag var både Adam Lallana, Joe Allen og Martin Skrtel tilbake i trening, og er dermed aktuelle for kamp. 

Om Man City:

– Vi hadde en veldig god kamp mot Man City sist, og vi har brukt den kampen mye til å studere hva vi kan få ut av laget. Men de spilte annerledes på onsdag, med høy rytme og forsvarte seg høyt, mens de tidligere har ligget dypere. Men vi vil få sjanser, det er helt sikkert og da er en nøkkel å utnytte dem. 

Om taktikken: 

– Vi vil spille helt annerledes, eller ikke ... Jeg kan ikke sitte her å snakke taktikk, selv i Manchester har de TV, sier Klopp på spørsmål om taktikken på søndag. 

– Det har vært utvikling siden den kampen, og det er også en stor forskjell i Man City med Agüero tilbake og forsvarsspillere tilbake fra skade. Jeg tror ikke laget til City vil bli noen stor overraskelse, men man kan ikke ignorere at de er veldig gode i angrep. Men vi har muligheten til å skape mer problemer for dem enn de kan se for seg akkurat nå, mener Klopp.

Om forventningspresset: 

– Etter min mening er dette bare det første forsøket - ikke det siste. Du kan ikke gå inn i en kamp å tenke at «dette er min siste sjanse». Å beholde roen er veldig viktig i kampe som denne, sier Klopp og sammenligner med hvordan Messi spilte på Emirates tidligere i uka. 

Om Citys lange reise: 

Klopp fikk også spørsmål om effekten på Man City som reiste til Kiev tidligere i uka. 

– De fløy, de gikk ikke, var hans svar på det. 

– Torsdagens kamp var intensiv for oss, men ingen føler seg slitne. En finale hjelper deg med å stå opp om morgenen. 

Simon Mignolet om å møte Man Utd: 

– Det er kamper å se fram til. Man ønsker å møte andre europeiske lag, men dette blir et derby og to store kamper, sier Mignolet på pressekonferansen.

Mignolet om søndagens finale: 

– Klopp har erfaringen med å spille i finaler både hjemme og Europa og han vet hva det handler om. Dette er min tredje gang på Wembley, som spiller vil du bli husket for å vinne trofeer og få medaljer.

LES OGSÅ: Dette laget tror vi starter i ligacupfinalen