Klopp hinter om ving-kjøp

Jürgen Klopp mener Liverpool har nok spisser, og for få vinger. Han tror ikke det blir flere spillerkjøp enn sist sommer.

Jürgen Klopp har tatt sine første steg inn på transfermarkedet som Liverpool-manager ved å signere Marko Grujic fra Røde Stjerne og Joël Matip fra Schalke 04.

Hvor mange nye spillere som vil komme inn døra på Anfield denne sommeren vet han ikke ennå, men han tror ikke det blir like mange som sist sommer da Brendan Rodgers fikk sju nye spillere.

– Jeg har ikke tenkt på et antall, men vi må finne løsninger. Kanskje er det også spillere som ikke vil være her lenger, så man må være forberedt. Men sju høres mye ut, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Har nok spisser

Han gir likevel et kraftig hint om at han kan være på jakt etter nye vinger.

– Vi har nok spisser - fem med Roberto Firmino - men ikke så mange vinger, bare noen unge med stort potensiale, sier Klopp.

– Vi må bestemme oss tidlig og på riktig tidspunkt når det kommer til overganger, men det handler om å ha en tropp som kan spille i ulike systemer og som kan reagere på ulike situasjoner. Det forandrer seg hele tiden. Vi gikk inn i denne sesongen med fem midtstoppere, om man tar med Joe Gomez, og på ett tidspunkt så det ut til at vi bare hadde en og en halv. Så man forbereder seg så mye som mulig, og ser etter den beste kvaliteten man kan få, sier Klopp.

Klopp hentet selv Matip

Klopp sier at signeringen av Joël Matip på free transfer har spart klubben for millioner av pund i sommer. Klopp er også helt tydelig på at det var han selv som headhuntet Matip til klubben. Med andre ord, dette var ikke noe som ble initiert av den beryktede transferkomiteen.

– Det var et enkelt valg. Schalke er en stor klubb som har spilt de siste fire-fem årene i Champions League. De ga ham et godt tilbud for å beholde ham, sier Jürgen Klopp til The Telegraph.

– I England er det veldig vanskelig å skaffe spillere uten å betale en overgangssum. Men jeg tenkte at det ikke er en grunn til å ikke signere ham bare fordi man ikke kan sette et nummer etter navnet hans, sier Klopp og mener Matip er en spiller de fleste tyske klubber ville ønsket seg.

LES OGSÅ: Så seg ut Matip før han ble Liverpool-manager