Klopp-seier i fem av ti kamper mot Augsburg

Augsburgs manager tror det ville vært bedre for dem om Liverpool ikke hadde hatt Jürgen Klopp.

I løpet av tiden som manager i Tyskland møtte 48-åringen torsdagens motstander i Europaligaen ti ganger, ifølge Telegraph. Det endte med bare to nederlag.

– Jeg har møtt dem mange ganger, og det gjør forberedelsene enklere, men til syvende og sist kommer de til å kjempe for alt mulig, forteller Klopp.

Hele åtte kamper mot Augsburg endte dermed uten tap, og fem av dem resulterte i seier for Klopps lag.

– God blanding av rutine og ungdom

Blant annet har Borussia Dortmund med Klopp som sjef slått Augsburg med fire mål på WWK ARENA, som Liverpool-spillerne blir kjent med i kveld. Men Augsburg var seierherre sist Klopp møtte dem – i februar i fjor.

Les også: – Et høydepunkt for Augsburg

– De har en god blanding av erfaring og unge spillere, og har hatt noen veldig gode overganger. De har spillere med stort potensial, og de har en av de mest fysiske spissene i Europa i Raúl Bobadilla, som du trenger et navigasjonssystem for å kjøre rundt. Han er skikkelig arbeider og vanskelig å forsvare seg mot.

Det var nettopp Bobadilla som scoret da Augsburg slo Borussia Dortmund 1–0 på bortebane for ett år siden.

Klopp beskriver Augsburg-vingene som raske, og sier at stopperne og backene er rutinerte og gode. Men de må klare seg uten playmaker Daniel Baier på midtbanen. Liverpool-manageren ser på ham som en av de beste spillerne i Bundesliga.

– Han er skadet til kampen, og det er et stort problem for dem, forklarer tyskeren.

– Vi vet alt om dem

Men i motsetning til jobben Klopp og støtteapparatet har gjort før kampene så langt i England, gir kunnskapen om Augsburg dem et annet utgangspunkt. Augsburg-manager Markus Weinzierl hadde også håpet på en annen sjef.

– Manageren deres sa det ville vært bedre for dem hvis Liverpool hadde hatt en annen manager, for han ville nok aldri ha vært i Augsburg tidligere. Hva hadde du visst om du ikke var der i Bundesliga? Vi vet alt om dette laget, sier Klopp.

Under sin pressekonferanse forteller Weinzierl at han heller ville møtt Liverpool for seks uker siden.

– Rollene er klare

– De blir bedre for hver uke, og skadde spillere kommer tilbake. Med disse spillerne er Liverpool et mye bedre lag, med høy kvalitet. Vi forventer en veldig god motstander, som har ambisjoner om å vinne turneringen. Så rollene er klare, sier Weinzierl.

Liverpool må for øvrig klare seg uten Adam Lallana, Joe Allen, Martin Skrtel, Kevin Stewart i tillegg til Joe Gomez og Danny Ings, og Dejan Lovren er ikke med troppen til Tyskland grunnet sykdom i familien.

Les også: Pearce: – Klopp tar turneringen seriøst

– Målet vårt er å spille bra og kjempe for et godt utgangspunkt for den andre kampen. I tillegg vil Liverpool nå vite hvor Augsburg er, og hvordan Augsburg spiller, legger han til.

Avspark på WWK ARENA er torsdag kveld klokka 21.05. Kampen sendes direkte på MAX.