Liverpool mot Dortmund!

Jürgen Klopp får gjenforening med gamleklubben når Liverpool møter Dortmund i kvartfinalen i Europa League.

Liverpool trakk Jürgen Klopps gamleklubb Borussia Dortmund i kvartfinalen i Europa League. 

Den første kampen spilles på Westfalenstadion 7. april, mens returoppgjøret på Anfield spilles 14. april. 

Dortmund slo ut Tottenham i 8. delsfinalen. 

Jürgen Klopp sa i går at Dortmund ikke var en motstander han kunne tenke seg. 

– Dortmund? Selvsagt ikke. Hvorfor skulle jeg ønske det sterkeste laget i neste runde.

Før trekningen ble klar fredag, holdt Klopp pressekonferanse. Da sa han dette om sjansene videre i Europa League:

– Vi gjorde det veldig godt i går, og vi har vært konsentrert i alle kampene i Europa League. Men om man vil vinne denne turneringen må du slå de beste lagene, og det er ikke så viktig når. Dette ga oss selvtillit. Alle kampene vi har spilt har gjort oss sterkere. Så lenge vi er inne i konkurransen kan vi vinne den, selv om det er langt fram, sa Klopp.

The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin er klar på at Liverpool nå fikk en veldig tøff trekning.

– Borussia Dortmund er høyest ranket hos UEFA av de lagene som gjenstår i Europa League, og var vel laget jeg gjerne ville ha unngått kanskje sammen med Sevilla og Shakhtar Donetsk, sier Flatin til Liverpool.no.  

– Nå synes jeg det hjelper en god del at vi får returen hjemme. Hvis vi kan henge med etter den første kampen ligger det an til en ny klassiker under flomlysene på Anfield.

Gode minner fra Westfalenstadion

Både Klopp og Liverpool har gode minner fra Dortmunds hjemmearena fra tidligere. Klopp selvsagt som suksessfull trener i klubben fra 2008 til 2015, mens Liverpool vant UEFA-cupfinalen i 2001 på Westfalenstadion. 

Da Liverpool.no møtte Gary McAllister tidligere denne uken, ønsket han seg Dortmund i en eventuell kvertfinale. 

– Hvis Liverpool går videre, kan man igjen å et oppgjør på Westfalenstadion. Det ville blitt veldig spesiell kamp, sa McAllister til Liverpool.

Det var nettopp på Westfalenstadion at Gary McAllister sendte frisparket som Delfi Geli sendte i eget nett på Golden goal i UEFA-cupfinalen 16. mai 2001. Dermed vant Liverpool 5-4 mot Alavés, og fullførte sitt treble den sesongen. McAllister scoret også fra straffemerket i den samme kampen.

Dortmund og Liverpool spilte 0-0 da lagene møttes i Tyskland i gruppespillet Champions League i 2001/2002, før Liverpool vant 2-1 på Anfield. Da lagene møttes i finalen i cupvinnercupen i 1966, vant tyskerne 2-1 på Hampden Park i Glasgow.

Drømmegjenforening

– Det er nok litt delte meninger om denne trekningen. Fra spillernes ståsted er det nok mange enklere lag de kunne møtt, men det vil bli to fantastiske kamper, og for Jürgen Klopp blir det en drømmegjenforening med klubben han har forlatt og som han skapte til å bli et av de mest spennende i Europa, sier James Pearce i Liverpool Echo om trekningen.

– Det er nok til Liverpools fordel at siste kamp spilles hjemme. Det blir viktig. Hvis de drar til Dortmund og viser like solid forsvarsspill som i det siste, og at Sakho og Lovren fortsetter den gode formen, kan vi frustrere dem der.   

– Men trekningen kunne selvsagt ikke vært tøffere for Liverpool, når man så hvordan Dortmund plukket fra hverandre Tottenham. Men en ting er sikkert, Klopp trenger ikke gjøre mye lekser i forkant. Han vet akkurat hva som venter ham, sier Pearce. 

Kampprogrammet

Liverpool møter Tottenham på lørdagen før den første kampen, og Stoke på søndagen mellom kampene. 

Dortmund har på sin side lokalderbyet mot Schalke mellom kampene mot Liverpool. 

Kvartfinalene:

SC Braga - Shakhtar Donetsk

Villarreal - Sparta Praha

Athletic Bilbao - Sevilla 

Dortmund - Liverpool 

Semifinalene, som trekkes 15. april, finner sted 28. april og 5. mai. Finalen har avspark på St. Jakob-Park i sveitsiske Basel 18. mai klokka 20.45.