Liverpool-spillernes landslagskarrierer

Det er bare noen dager til sommerens fotball-høydepunkt braker i gang. Liverpool har som 12 EM-spillere – og vi har sett litt på landslagstallene for de røde.

Det er ingen klubber som har flere EM-spillere enn Liverpool – og vi har sett på statistikk og litt historie rundt hver Liverpool-spiller som skal til EM.

Jordan Henderson (England) 

LFC-kapteinen fikk sin debut for England 17. november 2010. Før dette var han kaptein på Englands U21-lag. Henderson har spilt både EM (2012) og VM (2014). 
 
Henderson er langt fra garantert plass på laget. Han kjemper mot blant andre Ross Barkley, James Milner og Jack Wilshere om en plass i startelleveren. Skadene i forkant av mesterskapet har ikke vært til hjelp for Henderson.
 
Antall kamper: 26
Antall mål: 0

James Milner (England)

De rødes visekaptein debutert for Englands seniorlag i 2009 mot Nederland. Han har deretter spilt en rekke landskamper, og har hatt roller både på kantene og sentralt på midtbanen. Dette blir Milners fjerde mesterskap for England. 
 
Milner er blant Englands mest rutinerte spillere, og mange tror han starter i EM. Milner kjemper primært mot Ross Barkley, Jack Wilshere og Jordan Henderson om en plass på laget.
 
Antall kamper: 60
Antall mål: 1

Daniel Sturridge (England)

6. november 2011 ble Sturridge for første gang kalt opp til England-troppen. Han spilte ikke mot Spania, men kom på som innbytter noen dager senere mot Sverige. Sturridge var en viktig del av VM-laget i 2014, og noterte seg også med en scoring. 
 
Sturridge har aldri kommet helt i gang for England, grunnet de mange skadene hans. I EM er det forventet at Wayne Rooney, Harry Kane og Jamie Vardy stiller foran Sturridge i spiss-køen. 
 
Antall kamper: 18
Antall mål: 5
 

Adam Lallana (England)

Angriperen fikk sin England-debut av Roy Hodgson 15. november 2013. Deretter har han ofte vært involvert i kamper, men ikke nødvendigvis fra start. 
 
Lallana er ofte innbytter for England, og er langt fra garantert startplass i Hodgsons ellever. Han kjemper mot blant andre Delle Ali, Raheem Sterling og Wayne Rooney om en plass i laget. 
 
Antall kamper: 23
Antall mål: 0

Nathaniel Clyne (England)

Clyne fikk sin debut 15. november i 2014. Han er fast inventar i Hodgsons tropp, men virker ikke å være et førstevalg fra start.
 
Høyrebacken kjemper mot Kyle Walker om plassen i Hodgsons startellever. Så langt har Tottenham-backen vært foretrukket – det forventes å forbli slik i EM.
 
Antall kamper: 12
Antall mål: 0

Simon Mignolet (Belgia)

25. mars 2011 fikk Mignolet debuten for Belgia, og dét i en kvalifiseringskamp til EM 2012. Mignolet spilte flere kamper, men da den nåværende Chelsea-keeperen Thibaut Courtois for alvor markerte seg, mistet Mignolet plassen.
 
Mignolet er Belgias andrevalg, og det må trolig en skade på Courtois til for at Mignolet skal få spilletid i Frankrike.
 
Antall kamper: 17

Christian Benteke (Belgia)

19. mai 2010 debuterte Benteke for Belgia, og har deretter figurert ofte for landslaget. 
 
Benteke kjemper mot klubbkollega Divock Origi samt Everton-spissen Romelu Lukaku om en plass på laget.
 
Antall kamper: 24
Antall mål: 6

Divock Origi (Belgia)

Den unge belgieren ble kalt opp til landslaget da Benteke måtte trekke seg grunnet skade i forkant av VM 2014. Origi leverte et bra mesterskap, der han tidvis ble prioritert foran Lukaku.
 
Origi kjemper primært med Benteke og Lukaku om en plass på laget.
 
Antall kamper: 17
Antall mål: 3
 

Emre Can (Tyskland)

4. september i fjor fikk Emre Can sin landslagsdebut for Tyskland. Can har primært blitt benyttet som høyreback for det suverene landslaget.
 
Tyskland har ingen klare kandidater på høyrebacken, noe som styrker Cans sjanser. Likevel er det forventet at Höwedes foretrekkes. Can kan også være et alternativ i sin vante posisjon som midtbanespiller eller midtstopper. Der kjemper han mot en rekke internasjonale stjernespillere.
 
Antall kamper: 6
Antall mål: 0

Martin Skrtel (Slovakia)

Slovaken har spilt landslagsfotball i 12 år. Stopperen debuterte i 2004, og har vært fast inventar på landslaget siden. Skrtel har erfaring fra VM, men har aldri før spilt EM-fotball.
 
Det er ventet at Skrtel, som er kaptein, vil starte samtlige kamper for Slovakia.
 
Antall kamper: 81
Antall mål: 5

Danny Ward (Wales)

24. mars i år fikk Ward sin førstelagsdebut for Wales, i en kamp mot Nord-Irland. 
 
Liverpools unge keeper er reserve, og forventes ikke å få spilletid i EM. Wayne Hennessey er Wales’ førstevalg.
 
Antall kamper: 2

Joe Allen (Wales)

I mai 2009 debuterte Joe Allen for Wales i en alder av 19 år. Allen representerte Great Britain i OL i 2012.
 
Det er forventet at Joe Allen starter for Wales sammen med Arsenals Aaron Ramsey. 
 
Antall kamper: 25 (+5 for Great Britain)
Antall mål: 0