Mange med usikker Liverpool-fremtid

Anfield-klubben har allerede signert to nye spillere. Her kan du se hvem som trolig drar i sommer.

En lang, variabel og innholdsrik sesong er over for de røde. Konklusjonen var en uventet kollaps i Europaliga-finalen, og da kamptroppen landet på engelsk jord torsdag ettermiddag, gikk spillerne hver sin vei for å ta sommerferie eller forberede seg til EM.

Men Liverpools spillerstall kan vente seg en rekke endringer før den neste sesongen i Premier League sparkes i gang om 86 dager.

Begge de talentfulle ungguttene João Teixeira og Jerome Sinclair forlater klubben når kontraktene løper ut i sommer, ifølge den velinformerte journalisten James Pearce i Liverpool Echo.

Kolo uten tilbud – Benteke linket bort

Samtidig har ikke Kolo Touré, som var Liverpools beste mot Sevilla, fått noen tilbud om forlengelse på avtalen som er ferdig 1. juli. Ivorianeren ønsker selv å bli værende. «Men han blir 36 år neste sesong, og med færre kamper er det vanskelig å se hvor han vil passe inn», skriver Pearce.

Fra før er det bekreftet at både José Enrique og Rangers-klare Jordan Rossiter er ferdig i klubben. I tillegg er reservestopper Steven Caulker tilbake i Queens Park Rangers etter låneoppholdet.

Christian Benteke har vært kraftig linket til West Ham denne våren, og et eventuelt salg av den kraftige spissen vil øke Liverpools sommerbudsjett. «En avskjed er best for alle parter», mener Pearce, som skriver at Benteke «rett og slett ikke passer inn» i stilen til Jürgen Klopp.

Blir belgieren værende, ligger han an til å havne enda lenger bak i spisskøen når skadefrie Danny Ings finner tilbake til kampformen. «Liverpool pleier ikke å ha noen på 110 000 pund i uka for å være innbytter», skriver han videre.

– Bogdán og Ilori drar

Den ungarske målvakten Ádám Bogdán vil ifølge Pearce også forsvinne i sommer. En vanskelig debutsesong på Anfield har ikke bidratt med den konkurransen til Simon Mignolet man først håpet på, og unggutten Danny Ward ble følgelig hentet hjem fra lån i januar – og foretrekkes av Klopp før Bogdán.

Les også: Ønsker Lazar Markovic velkommen tilbake

Pearce skriver at det er sannsynlig portugisiske Tiago Ilori følger Bogdán ut porten på Melwood. Ward, som fyller 23 år i juni, kommer trolig til å bli sendt ut på nytt utlån til neste sesong.

Usikkert for trekløver

Mindre bestemt er det for Martin Skrtel, Joe Allen og Lucas Leiva. Førstnevnte så ut til å vinke farvel til fansen etter ligaavslutningen mot West Bromwich, og etter 320 kamper på åtte og et halvt år i rødt er slovaken benket på «A-laget» til Klopp – selv om Mamadou Sakho er utestengt.

«Mye avhenger av hvilke typer tilbud Skrtel får, og hvor mye han ønsker seg til en ny klubb», skriver Pearce.

Allen er på vei inn i sitt siste år av Liverpool-kontrakten, og Klopp har gjort det klart at fremtidssamtaler med waliseren skal finne sted nå som sesongen er over. 26-åringen har hatt en positiv formkurve, men ønsker mer spilletid, og gamleklubben Swansea skal være villig til å hente ham tilbake.

«Lucas’ fremtid virker tilsynelatende å være et tema for debatt årlig», fortsetter Pearce. Ingen har nå vært i klubben lenger enn den sympatiske brassen, men 29-åringen har ikke vært – og kommer trolig ikke til å være – fast på laget under Klopp.

– Jeg vil være en del av dette

«Men hans rike erfaring kan fortsatt vise seg å være verdifull neste sesong», legger Pearce til. Selv har Lucas ytret seg begeistret om egen fremtid på Anfield – etter ni år i klubben.

 – Jeg ser for meg en veldig positiv fremtid for Liverpool. Fremtiden er veldig lys for denne klubben, og alle ønsker å være en del av dette. Jeg er ikke annerledes. Vi får gode resultater, og selvtilliten er på topp. Jeg ønsker å være med og vinne troféer med denne klubben, sa Lucas tidligere denne måneden.

Vil styrke venstrebacken

Samtidig påpeker Pearce at Liverpool vil hente en venstreback i sommer. Alberto Moreno, som slet i Europaliga-finalen, har vært fast på laget, men klubben har kun Brad Smith og Jon Flanagan som back-up.

Les også: Tre av finalespillerne ventes å forsvinne

«Imponerende fremover, men Moreno har vært uansvarlig bakover altfor ofte denne sesongen», skriver Pearce. «Uansett om han blir eller drar i sommer, er en ny venstreback som kan forsvare seg absolutt prioritert.»

Ferdige i klubben:

João Teixeira, Jerome Sinclair, José Enrique, Jordan Rossiter, Steven Caulker, Ádám Bogdán

Usikker sommer:

Kolo Touré, Christian Benteke, Tiago Ilori, Martin Skrtel, Joe Allen, Lucas Leiva, Alberto Moreno

Klubben venter fortsatt på dom for Mamadou Sakho etter å ha feilet dopingtest.

Utlånte Lazar Markovic returnerer til pre-season, og ønskes velkommen tilbake av manageren.

Blir trolig værende:

Daniel Sturridge, Adam Lallana, Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, James Milner, Divock Origi, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne, Jon Flanagan, Danny Ings, Joe Gomez, Danny Ward, Simon Mignolet

Bekreftet klare:

Marko Grujic, Joël Matip

Les også: – Nær avtale for tysk keeper