Mangler fortsatt arbeidstillatelse

Den brasilianske tenåringen Allan kommer til å bli sendt på et nytt utlån i sommervinduet.

19-åringen kom til Liverpool fra klubben Internacional i september i fjor, men har foreløpig ikke tillatelse til å jobbe i Storbritannia. Derfor har han tilbrakt mesteparten av tiden på lån i utlandet.

Først spilte han for finske SJK Seinäjoki, hvor han ble seriemester, så ble han sendt til Sint-Truiden, hjemstedet og barndomsklubben til Simon Mignolet i Belgia, ut sesongen. For tiden er han med Brasils U20-landslag i Asia.

Interesse fra utlandet

De røde skal ifølge Liverpool Echo ha blitt gjort oppmerksomme på reell interesse for 1997-modellen i både Frankrike, Spania og Nederland foran overgangsvinduet. Jürgen Klopp har tidligere snakket varmt om søramerikaneren.

– Etter jeg hadde vært her i én eller to måneder, dukket Allan opp. Han spilte for oss en uke, og jeg tenkte: «Wow, hva kan vi gjøre for å holde ham her og ta ham videre til startelleveren?»

– Han er 19 år, og et utrolig talent. En god spiller med god holdning. Alle liker ham. Han er virkelig en god person – noe som er veldig, veldig bra. Han er en smart spiller, sa Klopp i mars.

Lang prosess for arbeidstillatelse

Klubben låner ut Allan for å gi ham mest mulig førstelagserfaring mens de venter på arbeidstillatelsen. FAs regelverk krever at Allan må ha spilt minst 30 prosent av Brasils landslakamper de tolv siste månedene for å automatisk bli kvalifisert, noe han ikke har gjort.

Følgelig må saken tas videre til et panel som skal avgjøre om han får tillatelse. I et slags poengsystem vurderes alt fra overgangssum og lønn til hvor mange minutter han har spilt i en «toppliga».

Lokalavisen skriver at en «toppliga» defineres ut ifra de seks europeiske ligaene og de to mellom- og søramerikanske ligaene som sørger for flest spillere til de 20 beste lagene på FIFAs verdensranking.

«Med interesse fra tre av de europeiske ligaene – i tillegg til den mexicanske – håper Liverpool at Allan får nok poeng gjennom de tolv neste månedene til at han kvalifiseres for arbeidstillatelse til 2017/2018-sesongen i England», skriver Liverpool Echo.

Les også: Mange med usikker fremtid i Liverpool