Seks viktige uker for Sturridge

Landslagssjef Roy Hodgson gir Daniel Sturridge seks uker på å bevise at han fortjener en plass i Englands EM-tropp.

Hodgson tar ut sin tropp til EM i Frankrike den 12.mai. Jamie Vardy og Harry Kane synes ganske sikre på å kapre to av spiss-plassene i troppen, mens skadede Wayne Rooney er Englands kaptein og dermed selvskreven i troppen om han blir kvitt skadeproblemene. Danny Welbeck er en annen kandidat, som befinner seg i noenlunde samme situasjon som Sturridge.

– Etter å ha vært så lenge ute med skader er de neste seks ukene, før jeg må ta en avgjørelse, viktige for ham, uttalte landslagssjef Hodgson under sin pressekonferanse i går, når han fikk spørsmål om Sturridge.

– Han må bygge opp formen sin, når det gjelder utholdenhet. Han har virket skarp i det siste, og det er veldig positivt, så det handler om å få tilbake kondisjonen, den fysiske formen og utholdenheten, og han må selvsagt spille noenlunde fast på klubblaget fremover.

– Han har ikke råd til å bli sittende på benken eller gå glipp av lange perioder med skader igjen. Han må spille fast. Det håper jeg han får nå.

– Vi skal gi Daniel sjansen til å vise hva han kan gjøre for England igjen, mot Nederland. Han har hele tiden vært veldig opptatt av å komme tilbake på landslaget, slik at han kan bevise at han fortjener plassen sin for England. Det får han en ypperlig mulighet til på Wembley mot et kvalitetslag som Nederland, foran et entusiastisk publikum.

– Mer frustrerende for ham enn for meg

– Vi er glade for å ha enda en kvalitetsspiller, i Daniel, tilgjengelig, og han banker nå på døra og forsøker å gjøre det klart at han bør være det første navnet jeg skriver ned i lagoppstillingen. Det eneste jeg kan gjøre er å gi ham sjansen når jeg tar ham med i England-troppen.

– Jeg håper han fortsetter å få muligheter til å spille for klubben sin også, og at han tar vare på disse mulighetene, slik at han får spilt en del kamper. De siste to årene har han ikke spilt så mange kamper som ønskelig på grunn av skader. Det har selvsagt vært mye mer frustrerende for ham enn for meg, for jeg har andre spillere jeg kan benytte. Når Daniel ikke er tilgjengelig, vil en annen spiller spille. Det må ha vært enormt frustrerende for ham. I løpet av de syv dagene vi har tilbrakt sammen nå, ser det imidlertid ikke ut som han bærer på denne frustrasjonen lenger. Han virker å være tilbake på det nivået han var på tidligere.

– Jeg ønsker at han nå, i løpet av de ukene som gjenstår av sesongen, spiller seg i så god form som mulig, både gjennom kamper og trening, slik at han overbeviser meg om at han er i absolutt toppform. For øyeblikket har jeg ingen grunn til å tvile på hans kvaliteter og kapasitet, og han vil få muligheten til å vise at han er den beste mannen for jobben. De neste ukene blir imidlertid viktige for ham. Jeg hadde likt å se ham komme i litt bedre kampform.

LES OGSÅ: Sturridge fra start for England