Solid seier for Liverpool U21

Liverpool U21 stilte med et meget sterkt lag mot Tottenham, og sikret seg sin tredje seier på nyåret.

Liverpools U21 har slitt i bunnen av tabellen denne sesongen, men fikk mandag en solid opptur mot et av topplagene i ligaen, Tottenham.

Liverpool startet med et sterkt lag med Steven Caulker og Jose Enrique i midtforsvaret, i tillegg spilte en rekke av ungguttene man har blitt bedre kjent med gjennom kampene mot Exeter. Både Cameron Brannagan, Kevin Stewart, Sheyi Ojo, Pedro Chirivella, Ryan Kent og Jerome Sinclair startet kampen.

Liverpool tok ledelsen ved et direkte frispark fra Ryan Kent etter 13 minutter - et skudd som Tottenhams keeper Tom Glover åpenbart skulle tatt.

Hjemmelaget økte så ledelsen etter 56 minutter etter et flott angrep. Matthew Virtue-Thick startet det hele med en smart pasning til Sheyi Ojo. Ojo skjøt inn foran mål fra skrått hold, der dukket Jerome Sinclair opp og styrte ballen i nettet til 2-0.

Ojo, Sinclair og Kent veldig mye involvert offensivt for Liverpool i denne kampen, men Liverpool viste også solide defensive kvaliteter. Tottenham kom til et par gode muligheter ved blant annet Andros Townsend, men klarte ikke å setter Adam Bogdan på de store prøvene.

Kevin Stewart ble utvist 11 minutter før slutt da han på urutinert vis pådro seg sitt andre gule kort.

– Det var godt å få 90 minutter i dag, og å få seieren, sier Ojo til LFCTV etter kampen.

Det så ut som det var han som scoret det andre målet, men på reprisen kunne man se at Sinclair var den som styrte ballen i mål.

– Jeg trodde den gikk inn direkte selv også, men det gjør ikke så mye bare den gikk i mål. Jeg og Jerome jobber selvsagt tett sammen, sa Ojo.

Mandag spilte han på høyrekanten for U21. Men han har også spilt på venstrekanten denne sesongen.

– Jeg bryr meg ikke om jeg spiller på venstre eller høyresiden, og ser det bare på som en mulighet å bli bedre i begge posisjoner, sa Ojo.

Ojo var ikke aktuell for tirsdagens semifinale i ligacupen, fordi han er cuptied.

Michael Beales mannskap har åpnet 2016 bra og tok med dette sin tredje seier etter nyttår. Tidligere har det blitt seir mot Southampton og Leeds, i serie og cup.

Beale mente etter kampen at Kevin Stewarts røde kort ikke skulle ha noe å si for om han evt skulle bli tatt ut til FA-cupkampen mot West Ham til helga, fordi det er en ukes utsettelse på de røde kortene i U21-ligaen.

2. omgang:

90. min: Slutt.

90. min: Ojo ut og Harry Wilson inn for Liverpool.

87. min: Bogdan plukker sikkert ned en hard ball inn i 5-meteren.

84. min: Ryan Kent går ut for Liverpool, Alex O'Hanlon tar hans plass.

84. min: Christopher Paul inn for Cy Goddard.

79. min: Kevin Stewart får sitt andre gule kort etter at han drar i armen til Lesniak. Det første kortet hans var tvilsomt, dette mer klart og urutinert å pådra seg det røde kortet.

77. min: Christian Maghoma kommer inn for Tottenham. Will Miller går ut.

77. min: Townsend med et veldig godt frispark, men det går like utenfor Bogdans mål.

76. min: Tottenham får frispark rett utenfor 16-meteren etter felling av Kevin Stewart. Stewart får også gult kort.

74. min: Jerome Sinclair byttes ut, Jack Dunn kommer inn til sin første kamp etter skade.

72. min: Sinclair med skudd fra langt hold.

70. min: Sonupe setter Bogdan på den største prøven fra kort hold. Bogdan redder med beina og skaffer corner.

68. min: Emmanuel Sonupe kommer inn for Joe Pritchard.

68. min: Cameron Brannagan med et nydelig skudd med retning mot krysset, men dessverre går det like utenfor.

67. min: Ryan Kent utfordrer igjen og skyter lavt mot mål, keeper redder.

62. min: Enrique har hatt mange god langpasninger i dag. Nå spiller han frem Kent på venstrekanten. 1-0-scoreren går ned til dødlinja og legger inn foran mål men han har ingen med seg. Like etter kommer Kent til nytt skuddforsøk fra rett utenfor 16-meteren, men ballen skrur utenfor.

60. min: Ojo med et gødy innlegg fra høyrekanten og treffer hodet til Sinclair, men han får ballen litt bak seg og får ikke god treff.

59. min: Amos feller igjen Kent, men unngår det røde kortet.

56. min 2-0: Ojo skyter fra nesten skrått hold, og Sinclair får en tå på ballen fra kort hold, og styrer ballen i nettet. Matthew Virtue-Thick startet angrepet med en lekker pasning til Ojo.

55. min: Luke Amos får gult kort etter at han feller Ryan Kent ca 30 meter fra mål.

52. min: Liverpool med corner fra Brannagan. Stewart prøver et spark over hodet, men får ikke ordentlig treff og keeper redder enkelt.

51. min: Enrique med nok en langball mot Sinclair. Spursforsvaret får ryddet opp.

49. min: Ojo skyter fra hjørnet av 16-meteren, men treffer ikke like godt som på Anfield i forrige uke og ballen går over.

48. min: Pedro Chirivella med en flott ball til Sinclair, som blir felt rett utenfor 16-meteren. Ryan Kents frispark blir blokkert.

46. min: Tottenham sparker i gang den andre omgangen.

1. omgang:

Sjansefattig førsteomgang der Liverpool fikk et heldig mål etter at Ojo ble felt til høyre for 16-meteren. Ryan Kent skjøt det påfølgende frisparket direkte på mål med venstrefoten, og Tottenhams keeper Tom Gloverrotet ballen i nettet. Liverpool klart best i starten, mens Tottenham kom bedre med de siste 25 minuttene uten å sette Adam Bogdan på de store prøvene. Liverpool også med få gode avslutninger på mål.

45. min: Pause.

38. min: Brannagan med frispark fra ca 25 meter inn i feltet, Caulker er litt for sein til å nå ballen.

36. min: Will Miller snur seg raskt inne i 16-meteren til Liverpool, og skyter høyt over. Beste mulighet til Tottenham så langt i kampen.

35. min: Sam Hart kjemper med seg ballen nedover venstrekanten, men treffer dårlig når han skal legge inn mot misten.

34. min: God periode for Tottenham nå, men Liverpool forsvarer seg godt. Townsend, som skal være på vei til Newcastle, er mye involvert for Spurs.

33. min: Sam Hart feller Townsend i lignede posisjon som Liverpools scoret fra. Towsend skrur ballen inn og Caulker klarerer til corner.

30. min: Matthew Virtue-Thick blir rundlurt, og tar hevn rett utenfor 16-meteren og pådrar seg frispark. Andros Townsend prøver seg på et skudd direkte på mål på frisparket, men Bogdan har kontroll.

27. min: Pritchard setter Liverpool-forsvaret under press. Kevin Stewart ordner opp.

24. min: Brannagan vinner ballen på midtbanen, spiller til Sinclair som skyter i steget, men avslutningen er for svak.

24. min: Pritchard med en av få avslutninger for Tottenham. Skuddet går godt tilside for mål.

22. min: Caulker roter bort ballen for Liverpool med en dårlig pasning upresset mot Brannagan, som går til innkast.

13. min 1-0: Ryan Kent scorer på direkte frispark. Skrur ballen inn med venstrefoten. Frekt forsøk av Kent, og håpløst keeperspill av Tom Glover i Tottenhams mål.

13. min: Ojo får frispark på høyresiden av 16-meteren.

11. min: Sinclair med et farlig innlegg rett foran mål fra høyre, etter forarbeid av Ojo.  Pedro Chirivella når ikke ballen. Kampens beste mulighet til nå.

10. min: Ryan Kent skjærer inn i 16-meteren fra venstre, men mister etter hvert kontrollen på ballen.

8. min: Enrique bryter et mulig gjennomspill.

5. min: Liverpools U21-lag presser høyt i banen.

3. min: Flott langpasning fra Enrique til Ryan Kent, men han er i offside.

2. min: Sinclair skaper problemer for Tottenham. Kyle Walker-Peters ordner opp for bortelaget.

1. min: Liverpool tar avspark.

Prematch:

Michael Beales mannskap har åpnet 2016 bra, ved å slå både Southampton og Leeds, i serie og cup. De røde sliter imidlertid i bunnsjiktet av tabellen, og trenger sårt poengene mot et Spurs i toppen av U21-tabellen.

Steven Caulker spiller fra start for U21-laget, siden han ikke var registrert i tide til tirsdagens ligacupkamp. Og også flere andre spillere som har spilt i de to kampene mot Exeter er med. Både Jose Enrique, Cameron Brannagan, Kevin Stewart, Sheyi Ojo, Pedro Chirivella, Ryan Kent, Jerome Sinclair og innbytter Joe Maguire fikk spilleminutter i de to kampene.

Kampen spilles på Chester FC sin bane, Lookers Vauxhall Stadium, med avspark klokken 20.30. Oppgjøret blir vist direkte på LFCTV, og dermed også på TV 2 Sumo. Vi følger også kampen på Liverpool.no.

LIverpools lag: Adam Bogdan, Matthew Virtue-Thick, Steven Caulker, Jose Enrique, Sam Hart, Kevin Stewart, Cameron Brannagan (kaptein), Pedro Chirivella, Ryan Kent, Jerome Sinclair, Seyi Ojo. Res: Joe Maguire, Andy Firth, Harry Wilson, Jack Dunn, Alex O'Hanlon.

Tottenhams lag: Tom Glover, Kyle Walker-Peters, Anthony Georgiou, Luke Amos, Cameron Carter-Vickers (kaptein), Filip Lesniak, Andros Townsend, Anton Walkes, Will Miller, Cy Goddard, Joe Pritchard. Res: Emmanuel Sonupe, Christian Maghoma, Christopher Paul, Harry Voss.