Stopperparet har virkelig funnet tonen

Midt under intervjuet etter kampen fikk Lovren et kyss av Sakho. «Det er bare å håpe at deres romanse fortsetter å vokse», skriver kommentator om stopperduoens solide innsats i det siste.

Mamadou Sakho og Dejan Lovren ser ut til virkelig å ha funnet tonen de siste ukene, og sto ikke minst fram i de to åttendelsfinalene mot Manchester United.

Anthony Martials straffe var den eneste som slapp inn i nettmaskene bak Simon Mignolet på de to kampene.

«Det var et testament over Liverpools defensive organisering. Etter alle endringene på grunn av skader i løpet av sesongen, ser det ut til at Jürgen Klopp endelig har funnet en midtstopperduo som kan stå i spissen for klubbens streben etter å ha avslutte sesongen sterkt», skriver James Pearce i Liverpool Echo.  

«De hadde en god forståelse seg imellom. Begge var stridslystne og nektet å bli bøllet med. De viste også lederskap og skrek ordre til dem rundt seg», skriver Pearce.

Har brukt tid til å finne seg til rette

Redaktør i The Kopite, Torbjørn Flatin, er også klar på at samarbeidet mellom Sakho og Lovren har bedret seg.

- Rodgers/Liverpool brukte £35-40M på å hente inn Sakho/Lovren, og jeg tror det var planen at de skulle være midtstopperparet i lang tid fremover, sier Flatin til Liverpool.no.

– Tidlig forrige sesong var noe av teorien om at de ikke fungerte sammen fordi at høyrebente Dejan Lovren ikke trivdes når han fikk spille til venstre av to i midten, men jeg tror det hadde mer med at begge har brukt tid til å finne seg til rette i den intense Premier League, sier han.- Lovren kom til Anfield som den antatt nye lederen, den som skulle organisere den bakre fireren, men på avstand virker det som om ansvaret ble for stort i starten og han tok på seg for mye. Nå spiller han enklere og taper knapt en duell.

– Sakho har hatt en tendens til å virke stresset når han ble presset og da ble de lange beina og armene hans ekstra lange og vanskelige å styre, noe som også var tilfellet da han nylig kom tilbake fra skade, men nå har han fått tilbake selvtilliten og da er han faktisk en meget habil pasningsspiller, sier Flatin. 

LES OGSÅ: Paret Sakho/Lovren med bra statistikk

– Nå kan alle se hva han kan

Spesielt gledelig er det selvsagt at Dejan Lovren ser ut til å ha funnet tilbake til formen som gjorde ham til Liverpool-spiller i utgangspunktet, da han signerte for 20 millioner pund sommeren 2014.

I et intervju i forkant av Europa League returopppgjøret på Old Trafford, var kroaten svært åpenhjertig om problemene han hadde i sin første sesong på Anfield. 

– Jeg nådd bunnen i fjor. Jeg kunne ikke falle dypere. Men jeg var aldri redd for at jeg ikke skulle lykkes her. Jeg kjenner mine kvaliteter. Jeg liker å fortsette å kjempe i de dårligere periodene, og jeg vil aldri si at jeg er ferdig, sa han i et intervju med Daily Express. 

Han ga der også Klopp mye av æren for at han har funnet tilbake til seg selv igjen.

LES MER: – Jeg nådde bunnen i fjor

Fikk en ny start med Klopp

Jürgen Klopp gikk langt i å friskmeldte midtforsvaret da han møtte pressen foran søndagens kamp mot Southampton. Han la spesielt vekt på Lovrens utvikling.

– Jeg så i øynene hans da jeg kom hit at han ikke hadde det så godt. Men jeg husker ham fra da jeg var i Dortmund, og vi vi spilte mot Liverpool i preseason. Da var han fantastisk. Så jeg var ganske positivt innstilt til han. Det er det som er bra for spillere, at de kan starte helt på nytt. Nå kan alle se hva han kan, og i går var begge midtstopperne gode, sa Klopp.

– Ikke panikk lenger

– Jeg kan heller ikke glemme Skrtel som spilte med stor lidenskap i U21-kampen. Kolo Toure har også gjort det bra, da jeg kom hit kunne han spille 30 min, nå kan han spille hele tiden og er en rollemodell på treningsfeltet. Og Lucas har også gjort det solid som stopper. Vi slapp inn endel mål en periode, men nå er det bra, sa Klopp om midtstopperne. 

«Det er ironisk at mens Brendan Rodgers var forkjemperen for å sikre Lovren, så måtte ansettelse av Klopp til for at han omsider ser ut som han hører hjemme i Liverpool», skriver Pearce.

«Han har ikke panikk lenger. Hans konsentrasjonsnivå har forbedret seg radikalt».

– Klassespiller etter at Klopp kom

Også Chris Bascombe i The Telegraph var opptatt av partnerskapet mellom Sakho og Lovren etter torsdagens kamp.

«Det er selvsagt fristende å bare hviske det i tilfellet ulykke er like rundt hjørnet, men Dejan Lovren har vært en klassespiller etter at Jurgen Klopp kom til Melwood. Han hadde for mye kvalitet for Uniteds begrensede angrepsspill», skriver Bascombe.

«Han leser spillet godt og ser ut som den lederen han ble beskrevet som da han ble kjøpt. Liverpool har allerede kjøpt en midtstopper foran neste sesong med Joël Matip, men med den nåværende formen ville det være overraskende om Lovren ikke er en del av Klopps langtidsplaner», mener Bascombe.  

«Både Lovren og Sakho har nytt godt av å jobbe med Klopp. Kopites kan bare håpe at dere romanse fortsetter å vokse», skriver Pearce.  

Skrtel må kjempe seg tilbake

I Liverpool.nos Kopvote, mener over 51 prosent at Martin Skrtel bør sitte på benken når han er tilbake på førstelaget. Bare 18 prosent mener han bør inn for enten Lovren eller Sakho, og 31 prosent er usikre. 

-– For meg må Martin Skrtel nå kjempe seg inn på laget igjen og at det ikke er noen selvfølge at han overtar en av plassene til Lovren eller Sakho når han er hundre prosent kampklar, sier Flatin. 

– Lovren har hatt en lang vei å gå hos fansen etter en skuffende første sesong, men synes nå endelig å ha blitt akseptert etter en totalt sett bra sesong. Sakho på sin side er blitt noe av en kulthelt på The Kop.

LES OGSÅ: – Vi har mer selvtilit nå