Tenker ikke på cupfinalen – ennå

– Den neste kampen er alltid den viktigste. Det er en klisjé, men like fullt sant, sier Simon Mignolet.

Liverpool-keeperen holdt nullen for andre gang på rad da Augsburg fikk med seg 0–0 fra den første av to Europaliga-kamper mot de røde. Om seks dager skal lagene avgjøre hvem som får avansere til åttedelsfinalen.

Tre dager senere står Manchester City på motsatt banehalvdel i ligacupen på Wembley.

– Det er ikke noe poeng i å se mot ligacupfinalen nå. Vi er profesjonelle fotballspillere, og man må bare ta hver kamp som den kommer, forteller Mignolet til klubbens nettsider.

Pause i én uke

For en sjelden gang har Liverpool spillefri denne helga, etter at West Ham slo dem ut av FA-cupen for snart to uker siden. Det betyr at merseysiderne får en ukes hvile for første gang siden desember.

– Den neste kampen er alltid den viktigste. Det er en klisjé, men det er så sant man kan få det. Med alle kampene vi har spilt, er vi vant til å spille to ganger i uka. Vi har syv dager på oss for restitusjon, noe som er en forandring fra det vi har hatt i det siste, sier han.

Liverpool har faktisk spilt to ganger i uka alle de åtte siste ukene før Augsburg-kampen i Tyskland.

Glad for å holde nullen

Selv om 6–0 over Aston Villa søndag ikke ble fulgt opp med seier i Europaligaen, er Mignolet godt fornøyd med å ikke ha sluppet inn mål foran returen på hjemmebane.

 – Vi forsvarte oss bra, og det er gledelig. Det er grunnen til at vi ikke har sluppet inn noen mål på bortebane i denne runden, noe som er positivt. Man må prøve å gjøre de samme tingene neste uke, og forsøke å score et mål, fortsetter belgieren.

– Når man spiller på bortebane, ønsker man å få med seg en scoring, men det skjedde ikke. På forhånd visste vi at det ville bli vrient fordi de er veldig tekniske, vanskelige å slå og ikke slipper til mange sjanser. Vi skapte litt i andre omgang, men tok ikke vare på dem. Men vi befinner oss fortsatt i en brukbar posisjon når vi spiller på Anfield neste uke.

Samtidig må de røde være forberedt på at Augsburg kan slå til på fremmed gress, som de klarte med seier borte mot Partizan Beograd i siste gruppespillskamp. Nedrykksspøkelset har plaget dem i Bundesliga denne sesongen, men Mignolet er klar på at kvaliteten der ikke er dårlig.

– Vanskelig å bryte dem ned

– Jeg vet at alle tyske lag er tøffe å slå, og teknisk er de på høyde med resten, og de gjør det vanskelig å spille. Det er en annen måte å spille på enn det man er vant til i England, så man må tilpasse seg, forklarer han.

– I England er det mer pressing, mens de her spiller mer taktisk. Det er ikke enkelt å venne seg til det. De stiller med to firerlinjer, og det er vanskelig å bryte ned det. Vi scoret seks ganger sist, men det er bare sånn fotballen er.

Tyskerne var heller ikke langt unna scoring mot Liverpool på WWK ARENA torsdag kveld. Mignolet føler det var et rettferdig resultat etter sjanser å dømme.

Les også: Spillerbørs: Manglende kreativitet og ujevne prestasjoner

– Du trenger den lille biten med flaks. I første omgang kunne de antagelig scoret, og de traff i tillegg stolpen på tampen, så man må se hvordan det jevner seg ut. Ser man tilbake på det, er 0–0 kanskje et riktig resultat. Vi skal gjøre vårt beste neste uke.

– Vi må bare ta fatt på det, se på tingene vi kan gjøre bedre, og så er jeg sikker på at vi kan gjøre jobben på Anfield, med fansen bak oss.

– Må lære av dette

Tar de røde seg videre, venter åttedelsfinalene 10. og 17. mars. Liverpool har ikke avansert fra første utslagsrunde i Europaligaen siden Sparta Praha ble slått ut for fem år siden.

Les også: Can: – Det er en av våre svakheter

Jürgen Klopp har uttalt at triumf i Europaligaen er klubbens største mulighet til å spille Champions League neste sesong, og Mignolet mener Liverpools sjanser i turneringen er i store.

– Det er mange gode lag som spiller i Europaligaen, og vi må vise at vi ønsker å komme til neste runde. Vi må lære av denne kampen. Vi har møtt dem nå, og vet hva det handler om, sier han.

– Europaligaen er en veldig stor turnering, og vi har en stor mulighet. Hver turnering man spiller for Liverpool, ønsker man å vinne. Og det er alt vi skal forsøke å gjøre den neste uka.