Tre kjappe før United-kampen

Liverpool.no-redaksjonen om Arsenal-kampen, defensive endringer og Benteke vs Firmino.

Hvilke plusser og minus sitter du igjen med etter Arsenal-kampen? 

Tore Hansen: 
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt «nå trenger vi i hvert fall en god kamp», uavhengig av resultatet. Spesielt på hjemmebane. Nå klaffet endelig det meste og de første 20 minuttene var det kort og godt «heavy metal». Det var en fryd for et fotballhjerte og det er lenge siden vi har spilt så bra på Anfield. Vi må vel egentlig tilbake til våren 2014 da vi nesten tok gullet? Det var spesielt imponerende å se angrepsspillet fungere igjen. Spesielt Firmino som har slitt med å koble inn toppgearet og holde det inne. Det har jo hele tiden vært et lite spørsmålstegn ved hvordan han og Lallana og Coutinho brukes sammen. Hadde han scoret 2-1 målet med hans brasilianske venn på banen? Jeg er i tvil. Det skal bli spennende å se hva Firmino, Lallana og Ibe klarer å utrette på søndag. Jeg synes også det var betryggende å ha  Henderson, Milner og Can tilbake sentralt, som tydeligvis også er managerens foretrukne oppstilling. Klopp spiller tradisjonelt uten anker. Hva det betyr for fremtiden til Allen og Lucas får vi bare vente å se. Men begge har jo vist at de fortsatt kan gjøre en viktig jobb for oss og er bra folk å ha i troppen så utsatte for skade vi har blitt. Mål endrer kamper - og det fikk vi se til gangs i dette oppgjøret. Den defensive organiseringen, oppstillingen på dødballer og keeperen vår har blitt heftig diskutert. Det er kanskje ikke vits å si så mye mer enn at Klopp må finne løsninger mot «billige mål» som han selv utrykte det. Det hadde passet fint om det var på plass søndag ...

Lars Frøsland: 
Jeg var positivt overrasket over det offensive spillet. Det var trolig det beste vi har sett på hjemmebane denne sesongen. Firmino viste seg frem og de offensive kombinasjonene satt bra mot ligalederen. På minussiden finner vi forsvaret og keeper. Mignolet var sjanseløs på det siste målet, men han kunne gjort en bedre jobb på de to første. Vi så livredde ut hver gang Arsenal angrep – noe som egentlig ikke var så ofte (i hvert fall i første omgang), men likevel slapp vi inn «hver gang». Største pluss: Firmino. Største minus: Mignolet.

Arve Vassbotten:
Dette var en kamp som var spinnvill i begge ender av banen. Man fikk et glimt inn i glasskula om hvor fantastisk underholdene fotball Liverpool kan komme til å spille når Klopp får satt sitt eget lag. Dessverre var det også en rystende påminnelse om hvor mye det er å jobbe med defensivt. Da snakker jeg spesielt om samhandlingen mellom midtforsvar og keeper, og hvor dårlig det står til på defensive dødballer. Slik det er nå er Liverpools beste forsvar tilsynelatende i pressleddet i angrep. Liverpool er for tiden litt som en skadet spiller, som skal komme tilbake i toppform. Man holder ikke trøkket i 90 minutter ennå, men da er det desto deiligere at man likevel klarer å mobilisere de siste kreftene når man kommer til slutten av kampen og sikrer uavgjort. 

Ville du gjort noen endringer på laget mot for å bedre den defensive tryggheten? 

Tore Hansen: 
Med de spillerne som er tilgjengelig hadde jeg kjørt samme forsvaret. Forhåpentligvis har de tatt mye lærdom fra Arsenalkampen, det er i hvert fall lov å håpe? Organiseringen på dødballer må opp minst to knepp. En annen ting jeg bet meg merke i på onsdag er at vi ofte er svært upresise med pasningene når vi er på vei ut av forsvaret. Mot et så godt lag som Arsenal fikk de mange gratis overganger på å ligge å snappe ballen rett utenfor vår 16-meter. Her må vi også skjerpe oss. Vi kan ikke fortsette å gi vekk ballen i slike farlige områder. Ellers har det jo også blitt litt slik at angrepet er vårt beste forsvar. Jeg håper Firmino, Lallana og Ibe har pusset tennpluggene og utnyttet hviledagene godt.

Lars Frøsland: 
Jeg ser for meg at van Gaal starter med Fellaini, for å slå langt og over Liverpools pressledd. Da trenger man gode hodespillere. Hadde jeg vært Klopp ville jeg seriøst vurdert Caulker i stedet for Kolo Touré. Allen fortjener kanskje også sjansen etter Stoke-kampen og innhoppet mot Arsenal, men han kan ikke starte fremfor Henderson eller Can, så fremt begge føler seg freshe etter midtuken.

Arve Vassbotten:
Den er vanskelig. Det kunne vært fristende å fått inn Lucas for å stabilisere det defensive, men er redd man da mister mye av det voldsomme trykket man hadde framover sist. Det fungerte så bra offensivt i starten av forrige kamp at samme mannskap bør få starte, men tror det er viktig å få inn Lucas eller Alen tidlig når Emre Can kommer inn i den fasen av kampen der han blir ukonsentrert og sliten, for da skjer det ofte feil. Det hadde vært fristende å si at Caulker burde inn i forsvaret på bekostning av Toure for å få inn mer hodestyrke, men vet for lite om hva han står for og håper istedenfor at man har fått jobbet godt med den defensive organiseringen på trening denne uka og at alle er revansjelystne bak der. 

Hvem bør starte på topp: Benteke eller Firmino?

Tore Hansen: 
Firmino. Benteke har rett og slett spilt seg ut av laget slik jeg ser det. Litt merkelig egentlig når han har vært matchvinner i flere kamper denne sesongen, men han passer ikke inn i det Klopp forsøker å bygge opp. Han er ikke bare veldig statisk, men i enkelte kamper virker han nesten ikke interessert heller. Han er imidlertid en god mann å ha på benken og en potensiell «gamechanger». Når det er sagt er det på tide at Firmino viser at han kan spille mer enn en god kamp i ny og ne. Vi trenger ham slik vi så han mot Arsenal i flere kamper og jeg er spendt på om han klarer å holde trykket oppe. Det er egentlig en litt merkelig situasjon vi har kommet i. Vi spiller best uten spisser for tiden.

Lars Frøsland: 
Ingen verdens tvil: Roberto Firmino. I tillegg til at han burde strutte av selvtillit etter Arsenal-kampen, passer han langt bedre i Klopps system. Faktisk ser jeg ingen grunn til ikke å benytte samme løsning som mot Arsenal. Trenger vi mål, har Benteke vist seg å være en god sub.

Arve Vassbotten:
Det er umulig å ikke velge Firmino slik han spilte sist. Til nå har han vært som Liverpool ellers, best mot de beste men ujevn ellers, og det er bare å håpe at han følger opp med nok en kanonkamp. Benteke har måttet tåle mye kritikk for spillestilen og ønske om flere mål, men han har vist at han ofte er med å avgjøre kamper slik sommot Arsenal, og er god mann å ha i bakhånd i en kamp som denne. 

LES OGSÅ: Vurderer spisskjøp i januar