Uten Austin og Rodriguez mot Liverpool

Southampton-manager Ronald Koeman bekrefter samtidig at defensiv duo er tilbake på laget.

Den nederlandske sjefen forteller pressen at både stopperkjempen José Fonte og midtbaneankeret Victor Wanyama, som begge er tilbake fra suspensjon, starter for Southampton mot Liverpool søndag ettermiddag.

Fremover må Koeman imidlertid se bort ifra Charlie Austin og Jay Rodriguez, selv om de nærmer seg skaderetur. Sistnevnte, som ikke har spilt for A-laget siden oktober, har trøblet mye med skader de to siste årene, men var tilbake på banen for U21-laget mandag.

Tilbake etter landslagspausen

Nå forteller Southamptons manager at angriperen skal gjennom en ny økt for ungdomslaget i helga, før han returnerer på øverste nivå etter det kommende landslagsoppholdet.

Saken fortsetter under.

– Jay skal få 90 minutter for U21-laget fordi han trenger den spilletiden, og etter den kommende landslagspausen, med god trening i to uker, vil han være klar for førstelaget. Men nå trenger han kampminutter, sier Koeman.

Spisskollega Austin mister også Liverpool-kampen etter å ha slitt med en hamstringskade siden begynnelsen av måneden, men forventes å være tilbake i troppen når Southampton møter ligaleder Leicester etter landskampene.

Florin Gardos har for øvrig vært ute med skade hele sesongen, og ventes ikke tilbake før tidligst neste måned.

– Austin gjør det bra. Han jobber hardt, og han kommer til å være tilgjengelig etter pausen, forteller Koeman.

Etterlengtet Pellè-dobbel

Dermed ligger Graziano Pellè an til å fortsette på topp for sørkystklubben mot de helrøde om to dager. Og det er beleilig for den italienske landslagsspissen, for etter en lang måltørke traff han blink to ganger da Southampton vant 2–1 i Stoke forrige runde.

Saken fortsetter under.


SLO STOKE: Pellè ble Southamptons helt på Britannia sist. (Video: TV 2)

Først ga han gjestene foran på Britannia med en bestemt heading etter corner ti minutter ut i oppgjøret, så skrudde han inn doblingen på flott vis inne i boksen. Det var 30-åringens første fulltreffere siden han scoret mot Bournemouth i starten av november.

– Selvfølgelig er det godt å få de scoringene fordi det gir spisser selvtillit. Det var Pellè som scoret to ganger, men Shane Long, Sadio Mané, alle angriperne, trenger den selvtilliten. Får man den, er det enklere å komme opp på et høyt nivå, forklarer Koeman.

Klarte seg mot United og Arsenal

Seieren over Stoke borte var Southamptons første trepoenger på fem kamper. De åpnet 2016 med to nederlag, inkludert mot Crystal Palace i FA-cupen, men kjempet seg tilbake i form og spilte seks strake kamper uten tap – med blant annet 1–0 over Manchester United på Old Trafford og 0–0 mot Arsenal.

Les også: Dette sa Liverpools manager til pressen

Tidligere denne sesongen fikk de med seg ett poeng fra Anfield, der Mané utliknet Christian Bentekes ledermål. Men da lagene møttes i ligacupen, vant Jürgen Klopps lag hele 6–1 etter fulltreffere Daniel Sturridge (2), Divock Origi (3) og Jordon Ibe. Også da var det Mané som havnet i målprotokollen for Southampton.

Avspark i ligakampen på St. Mary’s kommende søndag er klokka 14.30 norsk tid. Oppgjøre vises direkte på TV 2 Sport Premium 2, og vi oppdaterer som vanlig fortløpende på liverpool.no.

Ønsker du SMS-varsler for scoringer og resultat? Klikk her for mer info!