Van Gaal med fire strake over Liverpool

Louis van Gaal har en perfekt statistikk mot Liverpool i løpet av sine to sesonger i Manchester United.

I desember 2014 tapte Brendan Rodgers sitt Liverpool hele 3-0 på Old Trafford, i en kamp hvor Liverpool sløste voldsomt med sjansene og i perioder faktisk var det klart beste laget.

Da lagene møttes på Anfield i mars 2015 var Liverpool ubeseiret på 13 kamper, men innbytter Steven Gerrard mistet hodet og ble utvist for en stempling på Ander Herrera 40 sekunder ut i andre omgang. Det tok luften ut av alt håp om en seier. Juan Mata hadde gitt gjestene ledelsen i første omgang, og scoret på nytt etter at Gerrard var utvist. Daniel Sturridge satte inn et trøstemål.

(Video med tillatelse av TV2)

Denne sesongen ble Liverpool utklasset 3-1 på Old Trafford i september, i en kamp hvor Christian Bentekes reduseringsmål på et utsøkt brassespark var det eneste Liverpool-supporterne hadde å glede seg over.

Van Gaal vs Klopp 1-0

Alle de tre nevnte kampene hvor Louis van Gaal satt ved roret i Manchester United var mot Brendan Rodgers sitt Liverpool. Men da United kom til Anfield i januar var det Jürgen Klopp som skulle forsøke å stoppe nederlenderens seiers-rekke mot Anfield-klubben. Det klarte han dessverre ikke, og Wayne Rooney gjorde kampens eneste mål tolv minutter før slutt, i en match som Liverpool dominerte uten å klare å sette ballen i mål.

Liverpool var uten Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Dejan Lovren da Klopps mannskap måtte gi tapt i januar. Disse viktige spillerne er nå tilbake, og det er payback-time.

Liverpool har altså tapt de fire siste kampene mot Manchester United. Det er verdt å merke seg at Anfield-klubben aldri har tapt fem kamper på rad mot sine erkerivaler.

Liverpool vant på sin side fem kamper på rad mellom desember 2000 og januar 2002.