Veldig svake på fremmed gress

Sevilla har utrolige resultat i Europa League de siste ti årene, men bortestatistikken denne sesongen gir grunn til optimisme.

Ingen lag er i nærheten av å ha fått til det Sevilla har gjort i UEFA-cupen/Europa League de siste sesongene. Liverpools finalemotstander er klubben som har vunnet turneringen aller flest ganger med fire. Det antallet pokaler vil også de helrøde fra Anfield nå med seier i morgen kveld - men «Los Rojiblancos» har vunnet sine fire titler etter at Gerard Houlliers lag vant sin klubbens siste, i 2001.

Klubben vant turneringen i 2005/06, 2006/07, 2013/14 og 2014/15. Dette blir deres femte finale, på ti år.

Svake på bortebane

Laget har dominert turneringen de siste 10 årene - men det finnes likevel en statistikk som gir grunn til optimisme.

Laget har nemlig ikke vunnet en eneste ligakamp på fremmed gress denne sesongen. 19 kamper har gitt ni uavgjorte og 10 tap. Mens de er det 4. beste hjemmelaget i La Liga, er de det nest dårligste på fremmed gress. Totalen holdt til 7. plass.

Statistikken er også svak borte i Europa. Laget har spilt 14 kamper i Europa League og Champions League denne sesongen. Det har endt med én seier - i kvartfinalen mot Athletic Bilbao (2-1). Det er hjemme på Ramón Sánchez Pizjuán de stort sett har gjort jobben.

Sevilla har allerede spilt på St. Jakob-Park denne sesongen. Det endte med 0-0 mot Basel, før de vant 3-0 hjemme. 

Tidligere møter

Liverpool har aldri tidligere møtt Sevilla i europacupene. Jürgen Klopp har møtt klubben både med Mainz og Dortmund. Med Mainz endte det 0-0 hjemme og med tap 2-0 borte. Det var i første runde av UEFA cupen som Sevilla senere vant. Den gang for første gang.

I 2010 tapte Klopps Dortmund 1-0 på Westfalenstadion, før de spilte 2-2 i Sevilla. Klopp sin totale statistikk mot spanske lag er fem seire, tre uavgjorte og fem tap.

Liverpool har spilt 34 europacupkamper mot spansk motstand, og har vunnet 14, spilt uavgjort 10 ganger og tapt 10 ganger.

INTERESSERT I MER SEVILLA-INFO? Lytt til podcasten YNTA denne uka med Petter Veland som gjest.