Vil bruke finalen som katalysator

– Det kan gi oss et løft hvis vi er suksessfulle på søndag, sier Manuel Pellegrini om sesongen videre.

Manchester City jakter på sin andre ligacupseier på tre år når Liverpool er motstander i finalen om to dager. Men de lyseblå har flere tanker i hodet etter tre tap på sine fire siste kamper.

Onsdag kveld sikret imidlertid Sergio Agüero, David Silva og Yaya Touré et solid utgangspunkt foran hjemmekampen mot Dynamo Kiev i Champions League. Etihad-klubben vant 3–1 i Ukraina, og returen spilles i mars.

To raske møter med Liverpool

– Dette er en veldig viktig uke. Vi vant første kamp, men det er ikke avgjort selv om det var et imponerende resultat på bortebane. Og nå håper vi å kvalifisere oss hjemme, sier Pellegrini til pressen.

Saken fortsetter under.


ETTERLENGTET JUBEL: Stjernene viste seg frem i Kiev i midtuka. (Video: TV 2)

Nå venter to kamper mot Liverpool på fire dager – først ligacupfinalen, så en onsdagskamp i Premier League på Anfield. Med bare fire ligaseire på de ti siste må Manchester City få en opptur dersom gullkampen fortsatt skal være til stede.

– Vi er seks poeng bak lederne i Premier League, og vi skal kjempe til siste slutt. Det kan gi oss et løft hvis vi er suksessfulle på søndag, mener Pellegrini, som byttes ut til fordel for Pep Guardiola etter sesongen.

– Gir trioen i de andre cupene

Søramerikanerens motivasjon har tilsynelatende ikke fått noen knekk etter nyheten om det kommende managerbyttet. Selv ser Pellegrini på ligacupfinalen som en mulighet til å få en opptur før innspurten i de andre turneringene.

Saken fortsetter under.

– Å spille en stor finale på Wembley mot Liverpool, er også veldig viktig. Jeg ønsker alltid å vinne alle troféer jeg kjemper om, for i mentaliteten min handler det om å prøve å vinne hele tiden. Å vinne en tittel i februar, gir deg troen på å fortsette i de andre turneringene, forklarer han.

Les også: Bony og Navas tilgjengelige i finalen

De ligger ni poeng foran Liverpool i Premier League, men møtet mellom lagene i november endte med utklassing og 4–1 til gjestene. Etter tapet raste Pellegrini mot egne spillere, som han «aldri hadde sett spille like dårlig» tidligere.

– Jeg er mer enn sint. Det var en ufattelig opptreden vi hadde. Det var en komplett katastrofe. Det er vanskelig å vite hvorfor vi spilte så dårlig. Vi var dårlige i forsvar og angrep, og det var ingen aggresjon, sa han i november.

– Wembley skaper en annen atmosfære

– Liverpool spilte en veldig bra kamp her på Etihad. Vi gjorde en rekke feil gjennom det første kvarteret, så de avgjorde kampen tidlig, men alle oppgjør er forskjellige, forteller 62-åringen i dag.

Saken fortsetter under.


DET FORRIGE MØTET: Liverpool dominerte på Etihad i november. (Video: TV 2)

Manchester City og Liverpool har aldri møttes på nøytral bane før denne søndagen, ifølge lfchistory.net.

– Wembley er blant de viktigste stadionene i verden. Jeg sier alltid at å spille en finale på den banen, skaper en annerledes atmosfære for enhver manager, ethvert lag og enhver spiller, fortsetter Pellegrini.

– Å spille en finale på Wembley, er spesielt. Derfor respekterer jeg hver cup, og det er derfor det er så viktig å nå finalen i ligacupen og FA-cupen, legger han til.

Les også: Dette sa Jürgen Klopp til pressen

Avspark i ligacupfinalen er søndag klokka 17.30 norsk tid. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo. Liverpool.no følger som vanlig kampen fortløpende, med spillerbørs og reaksjoner i etterkant.