Vil ikke undervurdere Augsburg

– De har sagt at dette er den største kampen i historien deres, sier Jürgen Klopp om Augsburg.

For første gang siden Liverpool-ansettelsen skal Klopp bryne seg på motstand fra, og i, hjemlandet. Augsburg kommer inn til oppgjøret etter 1–3 mot Bayern München, men Klopp maner spillerne til å ikke tenke på hvordan den tyske tabellen ser ut.

– Det kommer ikke til å bli enkelt. Bundesliga-klubber er aldri enkle å møte, og spesielt ikke en klubb som Augsburg, som har en veldig spesiell historie i Tyskland, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Tenk deg hvor klare de er

De røde ankom WWK ARENA i ettermiddag, og laget kjenner på gressmatta for første gang i kveld. Klokka 21.05 i morgen blåses den MAX-sendte kampen i gang, og Augsburg mener dette er det største oppgjøret i klubbens historie, forklarer Klopp.

– Hvis det er den største kampen i historien deres, kan du tenke deg hvor klare de er for dette oppgjøret, legger han til.

Liverpool fikk en etterlengtet opptur da Aston Villa ble ydmyket med 6–0 på søndag, mens Augsburg nederlag hjemme mot stormakten Bayern München samme dag etterlot dem på 21 poeng etter like mange runder denne sesongen.

Tyskerne ligger på 14. plass i Bundesliga, men bare ett poeng over nedrykksstreken.

– De kommer til å kjempe for livene sine

– Man kan si at Europaligaen ikke er den beste turneringen for dem akkurat nå når de kjemper i Bundesliga, men de har god selvtillit og ønsker å avansere til neste runde, forklarer Klopp, og fortsetter:

– For en klubb som Augsburg er denne turneringen den de kan få mest penger ut av i Europa, fordi Champions League er for langt unna. Disse klubbene ønsker å utfordre i Europaligaen. Og ingen ville noen gang spurt dem et spørsmål som «er det ikke bedre å ryke ut av europacupen for å konsentrere seg om ligaen».

Les også: Sjelden målrike Liverpool-kamper i 1/16-delsfinalene

– I denne situasjonen, når man har 21 poeng og befinner seg i en vrien posisjon, kunne man svart «ja», men fra utsiden er ikke det noe man får se i kampen. De kommer helt klart til å kjempe for livene sine, for dette er et høydepunkt for dem.

– En veldig god manager

Klopp sammenlikner dem med Mainz, hvor 48-åringen både har vært spiller og manager, og sier at de «kanskje har litt mer historie» enn sin tidligere klubb. Augsburg rykket opp til Bundesliga for første gang i historien i 2011.

– En av de mest kjente tyske spillerne, Bernd Schuster, har spilt der, men det tok dem lang tid å komme til Bundesliga. Og nå er de der med en veldig god manager. Markus Weinzierl er blant de mest anerkjente managerne i Tyskland for øyeblikket. Mange klubber tenker på ham, men han befinner seg fortsatt i Augsburg, og han er en veldig god manager.

Selv om Augsburg har slitt i ligaen denne sesongen, og de kjemper for å ikke rykke ned, påpeker Klopp at de kjempet seg videre fra Europaliga-gruppespillet. Laget senket Partizan Beograd 3–1 borte i siste runde, og sikret avansementet med like mange poeng som serberne.

Les også: Dette sa Klopp til pressen i Tyskland

– De gikk videre fra sin gruppe med en spektakulær avslutningskamp. Den siste kampen, det siste sekundet, og den siste scoringen mot Partizan Beograd. Vanligvis spiller de med et likt lag, men én eller to av nøkkelspillerne deres er skadet. Det er den store forskjellen nå, sier Klopp.