Blackburn - Liverpool

Lør 13.09.03 kl 16.00 (Premier League) - / Tilskuere: 30.074 / Dommer: Neale Barry / Ewood Park / Skrevet av: Tore Hansen/Runar Larsen (spillervurdering)

Michael Owen scoret to nye mål da Liverpool fikk en sterk borteseier mot laget til Graeme Souness.

Neill

Blackburn er første motstander etter at Premier League tar seg en to ukers pause på grunn av viktige kamper i EM-kvalifiseringen. Med fire poeng på sesongens to første bortekamper, er Liverpool ute etter å forbedre den fine statistikken.

Houllier starter med samme lag som mot Everton, og har tatt inn Le Tallec på benken i stedet for Danny Murphy. Det betyr igjen en offensiv midtbane, med Smicer og Kewell som "vandrer" mens Diouf holder seg mer til krittlinja. Antagelig får vi se El-Hadji mest på høyresiden - akkurat som mot Everton. Tradisjonelt blir det mange mål i disse oppgjørene. De 18 gangene lagene har møttes i Premier League har det blitt scoret  53 mål. Det gir et snitt på 2,94 per kamp.

* Dudek spiller sin 100. kamp for de røde i dag. I 45 av kampene har han holdt buret rent.
* Michael Owen har scoret 13 ligamål på de 14 siste kampene!

Blackburn gir hjemmedebut til Markus Babbel, Ferguson og Emerton. Dino Baggio starter på benken. Tre tidligere Liverpoolspillere på Rovers' lag (Babbel er formelt sett fortsatt rød!), én tidligere manager og to tidligere røde spillere på hjemmelagets laglederbenk!

1. min: Kampen er i dag. 7.000 bortefans koser seg i høstsola. Diouf begynner på høyrekanten.

2. min: Neill feller Baros stygt bakfra. Tsjekkeren bæres av banen med tydelige smerter. Emile Heskey kommer inn.

8. min, 1-0: Jansen viser frem sin teknikk, og drar av et par forsvarsspillere på kanten av 16-meteren før han skyter vakkert i mål på volley.

11. min, 1-1:  Diouf blir klart felt av Gresko. Michael Owen tar som vanlig straffesparket. Han setter det godt plassert nede til venstre for Friedel. Brad går riktig vei, men uvanlig sikkert straffe. St. Michael begynner å lære "jobben"?!

13. min: Lucas Neill blir utvist etter en stygg knottetakling på Carra. Backen ligger lenge nede i tydelige smerter.

17. min: Carra klarer nesten ikke å flytte på seg og må ut. John Arne Riise kommer inn på venstrebacken. Liverpool har fått to skader i løpet av et kvarter, men har fordel av å spille resten av kampen med én mann mer på banen. Souness og Houllier i krangel på sidelinja. Actionfylt første 20 på Ewood!

26. min: Mer spill og sjanser etter at temeraturen har sunket et par grader. Liverpool er i førersetet og skaper et par store sjanser før Friedel. Diouf finner mye plass på venstresiden i Blackburns forsvar og Heskey er når ved å sette inn en heading på et overlegg.

OPPDATERING BAROS: Sky melder at Milan skal ha brukket ankelen. Spissen ble båret av banen med tydelige smerter. Vi følger opp saken utover ettermiddagen.

30. min: Kewell skyter fra ca 20 meter. Ballen går via Emerton og like over tverrligger.

33. min: Heskey finner Owen på løp med ei god heading. Alene med Friedel skyter Michael rett i hendene til amerikaneren.

36. min: Liverpool trykker voldsomt på. Kewell like over med et nytt, godt skuddforsøk.

44. min: Store sjanser både til Gerrard og Smicer. Ballen vil ikke inn i nettet!

Etter en forrykende 15 første minutter hvor Milan Baros og Jamie Carragher måtte av banen med det som trolig er alvorlige skader, to mål - et av dem straffespark, en utvisning og masse dramatikk på sidelinja - har Liverpool nærmest kjørt over hjemmelaget. De røde har hatt 80% av ballen, og har spilt seg til flere store sjanser. Nærmest var Michael Owen da han helt alene med Friedel skjøt midt på keeper. Sjansen var minst like stor som den Heskey misbrukte mot Palace for en tid tilbake! Liverpools nummer 10 gjorde imidlertid jobben sin på straffesparket. Selv om Brad gikk riktige vei, var skuddet perfekt plassert i hjørnet. Steve Finnan har vært både god og offensiv på backen, Diouf har skapt mange store sjanser for de på topp med gode løp og presise innlegg. Kewell, Gerrard og Smicer har kommet til med gode avslutninger. I en omgang vi har dominert fullstendig manglet bare ledermålet.

46. min: Finnan får gult etter 40 sekunder!

48. min: 2. omgang ser ut til å bli like underholdene som føste. Diouf får til et bra raid når han kommer forbi Gresko. Like etterpå skyter Riise hardt utenfor. Kaptein Flitcroft skyter i mellomtiden utenfor Dudek høyre stolpe. Bra forsøk.

50. min: Amaruso takler en Owen på vei igjennom. Thompson feller Heskey stygt. Lille Thommo slipper merkelig nok booking.

57. min: Liverpool bryter raskt etter et par cornere på rappen til hjemmelaget. Diouf gjør alt etter læreboka, gir ballen til Owen som har kurs rett på mål. Spissen avslutter med å skyte litt skuffende over. Kewell var også i god posisjon.

60. min: Diouf er på farten igjen. Denne gangen finner han Heskey godt plassert foran mål. Igjen skyter spissene våre over!

65. min: Igor er nærme på en corner. Rovers har gjort et dobbeltbytte. Baggio får sin debut.

1-2 67. min: Endelig lykkes vi foran mål! Gerrard bryter raskt og finner Smicer på løp på venstre med en god pasning. Vladi spiller inn til Owen som finner mye plass mellom stopperne. Denne gangen klarer han å styre ballen mellom stengene - og inn i nettet bak Brad Friedel!

75. min: Riise bryter, men klarer ikke å passe ballen til en nesten helt alene Smicer. Baggio er nær utligning år han umarkert skyter over fra 8-10 meter. Skal det igjen bli uavgjortresultat mellom disse to lagene?

82. min: Fortsatt overtak til gjestene. Men spill og sjanser har jevnet seg litt ut. Blackburn viser at de har flere potensielle matchvinnere på laget.

84. min: Seks minutter før slutt får Le Tallec sin debut for en god Gerrard. Stevie ser ut til å slite med krampe.

86. min: Le Tallec gjør seg bemerket ved å sende igjennom en nydelig ball til Diouf. Afrikaneren skyter rett på keeper. Sekunder senere er Owen igjen så godt som alene med Friedel. Igjen mislyktes han foran goalen. Le Tallec viser igjen frem go'foten, og finner denne gangen Owen foran boksen. På nytt redde Brad. The travelling Kop synger navnet til Le Tallec!

1-3, 90. min: 18-årige Le Tallec (blir 19 i oktober) har vært fantastisk etter innhoppet. Han starter igjen et god angrep og finner Harold på kanten. Kewell tar godt vare på sjansen og sikrer seieren med å et skudd langs bakken i lengste hjørne fra litt innenfor 16-meteren!

SLUTTRAPPORT
Denne kampen var et nytt bevis på at mye kan snu seg på kort tid innen fotballen. Etter en svak start på sesongen, hvor enkelte ropte på managerens hode etter bare tre spilte kamper, har en ny, sterk borteseier ført Liverpool opp blant de seks øverste i Premier League. Antatt sterke motstandere, som for eksempel dagens motstander og Newcastle, til en kvalifiseringsplass i Champions League, mister igjen poeng. Vi har nå tatt 7 av 9 mulige poeng på bortebane. Nå gjelder det å få fasong på statestikken på hjemmebane. Neste helgs motstander Leicester må kort og godt slås!
Dagens kamp hadde alt. Spenning, fart og godt spill. En fryd for øye for det nøytrale publikum. Nervepirrende for alle oss andre - inntil Harold dukket opp omtrent på overtid! Forskjellen fra tidligere i høst er først og fremst en midtbanemotor som etter litt fusking har funnet turbogearet! Steven Gerrard jobber og slår endelig perfekte oppspill. Diouf er nesten i sitt livs form. Kewell og Smicer veksler litt og får spille på det de er gode til. Da funker det. I tillegg er det moro å se på. - Et slik Liverpoollag har vi ventet flere år på å se, blir det ringt inn til Liverpool.no fra Ewood Park. Mens vi er høyt oppe må det også nevnes noen ord om Le Tallec. 18-åringen kom inn seks minutter før slutt for en sliten Gerrard. Den unge franskmannen imponerte stort fra første spark. En god teknikk, et godt øye for spillet og først og fremst en vanvittig pasningsfot, sendte bortefansen hjem til Merseyside i ekstra godt humør. På minussiden noterer vi første og fremst skadene til Baros (brudd?) og Carragher. Det trengte vi ikke. Dernest brant tomålsscorer Owen altfor mange hundreprosentsjanser. 15 mål på de 15 siste Premier League kampene er likevel en imponerende statstikk! Vi gleder oss til fortsettelsen - og den videre utviklingen av dette laget.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 – Kan ikke lastes for baklengsmålet, men bortsett fra at han sikkert plukket ned noen innlegg hadde han en relativt rolig dag på jobben.

Steve Finnan 7 – Etter en litt treg startet våknet iren og utnyttet etter hvert plassen som åpnet seg på høyrekanten.  Diouf trakk over på venstre, og Kewell en del inn i midten, nettopp for å utnytte Liverpools offensive back.  Bakover hadde han også bra kontroll.

Sami Hyypiä 6 – Kapteinen slet litt med bevegelige spisser, og spesielt i starten funket ikke samarbeidet med Biscan sentralt der bak.  Sami har spilt langt bedre enn dette.

Igor Biscan 5 – Igor greide ikke å følge opp innsatsen fra Goodison Park, og slet både med Cole i lufta og med å være rett plassert når motstanderen spilte langs bakken.

John Arne Riise 5 – Nordmannen fikk tidlig muligheten til å vise seg fram etter skaden til Carragher, men var merkelig nølende og forsiktig.  Brukte sjelden anledningen til å engasjere seg framover mot en mindretallig motstander, og var heller ikke helt stødig defensivt.

El-Hadji Diouf 8 – Afrikaneren har vokst stort i den røde trøya denne sesongen, og hadde igjen en kamp hvor han skapte konstant hodebry for motstanderen.  Skaffet straffespark og en haug med frispark i farlige posisjoner.  Går av og til litt mye med ballen, men det skjer uansett alltid noe rundt Dioufy.  Liverpools beste.

Steven Gerrard 7 – Hadde ikke på turboen i 90 minutter, og spesielt da Blackburn hadde en bra periode tidlig i 2.omgang var han lite synlig.  Viser likevel fra tid til annen hvem som er sjefen på Liverpools midtbane.

Harry Kewell 7 – Australieren scorer et fint mål, har flere fine skuddforsøk og viser kreativitet.  Blir av og til litt borte, men Harry er likevel på gang for alvor.

Vladimir Smicer 6 – Vladi startet brukbart, og hvor han viste fart og initiativ.  Etter hvert ble han imidlertid vesentlig mindre synlig.  Sliten etter en hard landskampuke?

Emile Heskey 7 – Positiv innsats fra Emilie i ”innhoppet” som altså ble nesten hele kampen.  Vant mye i lufta, bra til å holde på ballen, og bidro i det hele tatt til at gjestene skapte en rekke med sjanser.

Michael Owen 6 – Noen vil lure over karakteren til toppscoreren som stod for to nye mål på Ewood Park.  Michael får imidlertid solid trekk for å ha brent fem klare målsjanser, hvor hans tilsynelatende nonchalante avslutninger ga keeper Friedel overtaket.

Anthony Le Tallec - 18-åringen (blir 19 år 3.oktober) fikk noen fikk riktignok bare noen få minutter som debutant, men innen kampen var slutt hadde 7.000 tilreisende begynt å synge hans navn!  Ved de tre gangene han fikk ballen i bra posisjon skapte han en stor sjanse ved hvert eneste tilfellet gjennom glimrende pasninger.