Charlton - Liverpool

Søn 28.09.03 kl 15:00 (PL) - C+/SBO / Tilskuere: 26.508 / Dommer: Rob Styles / The Valley / Skrevet av: Anders Christensen/Jørgen Gareid

Kevin Lisbies hat-trick senket Liverpool på the Valley.

El-Hadji Diouf 79

Et Liverpool-lag med tre ligaseire på rad vil forhåpentligvis fortsette den gode trenden med tre nye poeng på The Valley i ettermiddag. El-Hadji Diouf er tilbake på laget etter å ha stått over onsdagens UEFA-cupkamp, mens Steven Gerrard også er å finne i startoppstillingen etter å ha startet onsdagens kamp på benken. Med seier i dag kan Liverpool klatre opp til 4.plass på tabellen, tre poeng bak serieleder Arsenal. De ni siste scoringene Michael Owen har scoret i åpent spill har alle kommet på bortebane. Det skulle love bra...

1. omgang

15 min: Charlton – Liverpool 0-1. Harry Kewell spiller fri Vladimir Smicer, som løper gjennom og setter ballen iskaldt forbi Kiely i Charltons mål.

30 min: Charlton – Liverpool 1-1 (Lisbie 30). Lisbie scorer et mål ut av ingenting, og vi er like langt. En feilpasning fra Hyypiä fører til at Charlton-spissen får løpe alene gjennom og score. En utrustende Dudek kommer for sent og kan intet gjøre.

43 min: Charlton – Liverpool 2-1 (Lisbie 43). Shaun Bartlett får skutt etter en corner, og Dudek redder i første omgang. Liverpool-forsvaret sover imidlertid, og ingen følger med på returen, som Lisbie setter enkelt i mål.

Pauserapport: Kampen startet friskt med to angrepsvillige lag, og spillet bølget fram og tilbake uten at det ble de helt store sjansene ut av det i starten. Så etter 15 minutter spiller Kewell Smicer gjennom med en fantastisk gjennombruddspasning, og tsjekkeren vipper ballen elegant over en utrustende Kieley i Charltons mål. Dessverre klarte ikke Liverpool å bygge videre på denne ledelsen, og man lot i stedet hjemmelaget ta over kontrollen, og det var ikke ufortjent da Kevin Lisbie utliknet etter en halvtime. En slurvete pasning fra Hyypiä sørget for at angriperen fikk løpe alene gjennom og sette ballen under Dudek. Charlton fortsatte å trykke på etter dette, og bare en fantomredning fra Dudek sørget for at Lisbie ikke økte til 2-1 få minutter etterpå. Igjen var det en feil av Hyypiä som ga Charlton denne muligheten. Charlton var helt klart vassere en gjestene fra Liverpool, og de fortsatte å sette grå hår i hodene på Liverpools forsvar. Etter 42 minutter fikk Charlton en av sine mange hjørnespark, og dette skulle straffe seg for Liverpool. Emile Heskey klarerte corneren rett til Bartlett, som skyter hardt mot mål. Dudek redder, men forsvaret følger ikke med på returen, og Kevin Lisbie kan enkelt sette inn sitt andre mål for dagen. Alt i alt en meget fortjent ledelse til hjemmelaget. Liverpool forsøker å angripe, med det høye presset gjør at Charlton er livsfarlige på kontringene. I tillegg gjør stygge forsvarsfeil til at kampen foreløpig ikke ser bra ut for Liverpools del.

2. omgang

51 min: Emile Heskey blir holdt av Chris Perry, og dommer Styles blåser helt korrekt for straffespark.

52 min: 2-2 (Owen). Owen sender Kiely feil vei, og scorer sitt 8. mål for sesongen.

83 min: 3-2 (Lisbie). Lisbie løper fra egen banehalvdel, rister av seg både Finnan og Hyypiä før han skyter lavt nede til høyre for Dudek fra ca 20 meter helt mot spillets gang.

92 min: Kewell drar seg elegant fri inne i straffefeltet og avslutter med et knallhardt skudd i stolpen.

Sluttrapport: Charltons Kevin Lisbie ble den store helten for hjemmelaget i dag da hans hat-trick senket Liverpool på the Valley. Med tre poeng til alle de andre tittelutfordrerne, er Liverpool nå virkelig i ferd med å bli akterutseilte i kampen om ligagullet, noe dagens kamp dessverre ga en klar pekepinn på. Liverpool startet 2.omgangen friskt, og etter 52 minutter sto det 2-2 etter at Owen scoret på straffespark. Dommer Rob Styles pekte helt korrekt på 11-metersmerket da Chris Perry holdt Emile Heskey inne i straffefeltet. Etter dette fikk Liverpool blod på tann og hadde flere store målsjanser. Først var det Riise som prøvde seg med et skudd som gikk via en Charlton spiller og duppet like over tverrliggeren. På den påfølgende corneren headet Hyypiä like utenfor. Like etter måtte Kiely i aksjon igjen da han fistet Kewells gode skudd til corner. Liverpool fortsatte presset og innbytter Danny Murphy var svært nære en utligning med en heading som gikk like utefor. Like etterpå kom Heskey gjennom på høyre, men igjen reddet Kiely. Da alle ventet på at Liverpool skulle score vinnermålet, skjedde det som så ofte skjer i fotballen, og det forsvarende laget slo kontra. Kielys utkast blir snappet opp av Lisbie på egen banehalvdel, og spissen løper fra både Finnan og Hyypiä før han iskaldt setter ballen nede i høyre hjørene forbi en utmanøvrert Jerzy Dudek. Dette var altså ikke dagen for Liverpool, selv om mange kanskje vil hevde at man hadde fortjent noe mer ut av denne kampen. Det var et offensivt Liverpool-lag vi fikk se i dag, men defensivt var man ikke på høyden. Midtbanen viste for liten aggressivitet og vilje til å ta kontroll over kampen, og Charlton fikk altfor mye plass og tid da de hadde ballen. Selv om 3-2 kanskje ikke gir et riktig bilde av kampen, er det helt klart urovekkende at man sliter såpass defensivt mot en så ordinær motstander som Charlton.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6- Kunne lite gjøre med noen av målene selv om han muligens var litt stillestående på det siste. Har et par gode redninger som bidrar til å holde Liverpool inne i kampen.

Steve Finnan 6- Mange gode initiativ framover på banen, men pasningene blir for upresise. Har god kontroll defensivt bortsett fra ved det siste målet da han ble fraløpt av Lisbie.

Sami Hyypiä 5- Ingen god kamp av kapteinen, som er direkte involvert i det første og det siste målet. Gjør en del unødvendige slurvefeil som blir avgjørende for kamputfallet.

Igor Biscan 7- Uten tvil den beste i forsvarsfireren i dag. Har god kontroll defensivt og gjør ingen nevneverdige feil.

John Arne Riise 5- Det gnistrer ikke av sunnmøringen om dagen selv om han har et par skuddforsøk utover i kampen. Har ikke kontroll defensivt på venstresiden, og sover ved Charltons 2-1-mål. Ikke like frisk offensivt som han pleier å være.

El-Hadji Diouf 5- Veldig omstendelig og med altfor svake innlegg. Prøver å skape ting, men bruker for lang tid. Drar i tillegg på seg et idiotisk gult kort for kjeftbruk.

Steven Gerrard 6- En kamp på det jevne av Stevie G. Greier ikke å dominere midtbanen, slik vi vet han kan når han er i form. Prøver å skape ting når han har ballen, men pasingene blir for svake i dag.

Vladimir Smicer 7- Bevegelig og involvert i mye av Liverpools angrepsspill. Scorer i tillegg et nydelig mål,  men vinner få dueller på midtbanen.

Harry Kewell 8- Viser i dag at han er klart best når han er på venstresiden. Hvorfor han og Diouf bytter flanke i perioder er et mysterium. Har et glimrende framspill til Smicers mål og er nære ved å utligne på overtid med et skudd som treffer stolpen. Liverpools beste i dag.

Emile Heskey 6- Vinner mange dueller og skaffer Liverpool straffesparket som førte til 2-2.  Er likevel ikke sulten nok inne i straffefeltet og kommer til for få avslutninger.

Michael Owen 5- Temmelig usynlig i dag, selv om han altså satte inn sitt 8. mål for sesongen fra krittmerket. Får ikke brukt farten sin mot et godt Charlton-forsvar og kommer ikke til en eneste målsjanse i løpet av hele kampen.

Danny Murphy- Et positivt innhopp av Danny Boy, som kommer til flere brukbare avslutninger mot slutten av kampen.

Anthony Le Tallec- Spilte de siste ti minuttene uten å sette sitt preg på kampen.